Vágólapra másolva!
A magyar női strandkézilabda-válogatott ezüstérmet szerzett szerdán a dohai strand világjátékokon.

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint Bakó Botond szövetségi kapitány csapata a szerdai döntőben 2-0-ra (21-19, 15-14) kapott ki Dániától a döntőben. A magyar együttes két győzelemmel és három vereséggel zárta a csoportkört, majd a negyeddöntőben Görögországot, az elődöntőben pedig Vietnámot búcsúztatta.

Kedden a birkózó Németh Zsanett ezüstérmet szerzett a +70 kilogrammos súlycsoportban, a Dévay Márk, Kropkó Márta aquatlonos vegyesváltó bronzérmes lett, hétfőn pedig Dévay a férfiak mezőnyében másodikként zárt. Strand világjátékokat most rendeznek először, mégpedig a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) égisze alatt. Az elképzelés 2015-ben vetődött fel azzal a céllal, hogy szép tengerparti helyszínekre vigyenek akciódús strand- és vízisportokat.

Dohában 97 ország több mint 1230 sportolója méri össze erejét, és 14 szakágban 350 érem talál gazdára. Olyan sportágak - zömmel olimpiai sportágak nem olimpiai versenyszámai - szerepelnek a programban, mint a 3x3-as kosárlabda, a karate (kata), az aquatlon, a sportmászás vagy a gördeszka.
A magyar színeket öt sportágban - nyíltvízi úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karatéban és strandbirkózásban - 32 sportoló képviseli.