Társoldalunk:

Három piros lapot hozott a Szeged zágrábi győzelme

2019.10.20. 18:59

Az FTC-Rail Cargo Hungária, a Győri Audi ETO KC és a Telekom Veszprém szombati sikerei után vasárnap a MOL-Pick Szeged is győzni tudott a Bajnokok Ligájában. A szegedi csapat a horvát bajnok HC Zagreb csapatát tudta idegenben 26-21-re legyőzni.

Gólszegényen kezdődött a HC Zagreb és a MOL-Pick Szeged mérkőzése a férfi kézilabda BL 5. fordulójában. Az előző játéknap előtt edzőt váltó, a 2014-16-os időszak után ismét Veselin Vujovic által irányított zágrábi csapat keményen – már-már brutálisan – védekezett. A hazai csapatnál előbb a 40. percben Gasper Hrastnik gyűjtötte be harmadik kettő perces kiállítását, majd a hajrában Zlatko Horvat csapott oda Dimitrij Zsitnyikovnak piros lapot érően.

Kemény mérkőzést játszott a Szeged ZágrábbanForrás: MTI/EPA/Antonio Bat

A kemény játékkal a Szeged sem maradt adós, az első félidőben a hétvége előtt a BL góllövőlistáját vezető Bogdan Radivojevic hetesből fejbe lőtte az egy helyben álló horvát kapust, így egyből piros lappal kizárták a játékból. A szünet előtt a Szeged meglépett, és 15-10-es előnnyel vonalhatott szünetre.

A 2. félidő a zágrábi Matej Asanin védéseivel kezdődött, és lehetőségük is megvolt, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe, ám Mikler Roland három gólos szegedi előnynél kiütött egy hétméterest. Ez végleg elvette a Zagreb kedvét a mérkőzéstől, és a két csapat közötti különbség a hajrában tovább nőtt. A Szeged végül 26-21-re nyert Zágrábban, amivel feljött a csoport 3. helyére a Barcelona és a PSG mögé.

Kézilabda, Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 5. forduló

HC Zagreb – MOL-Pick Szeged 21-26
Aalborg – Flensburg-Handewitt 31-28
Celje PL – Elverum 32-25
Barcelona – PSG 36-32