Vágólapra másolva!
Két abszolút gólcsúcsot is megdönthet a Bajnokok Ligájában a három forduló után is százszázalékos Győri Audi ETO KC, írja a csapat európai kupameccseit közvetítő Sport 1 televízió honlapja.

A címvédő győri csapat ellenállhatatlanul kezdte az idényt, mindhárom eddigi csoportmérkőzését fölényesen nyerte Danyi Gábor csapata. A legtöbb lőtt gól és a legnagyobb különbségű győzelem csúcsát már átadták a múltnak a cseh Banik Most elleni 46-21-es sikerrel, de, ha így folytatják, akkor az egy idényben lőtt legtöbb gól és a legjobb gólkülönbség is az övék lehet.

Görbicz Anitáék újabb fantasztikus szezonnal ajándékozhatják meg szurkolóikat Fotó: Mudra László - Origo

Az ETO jelenleg, azaz a csoportkör felénél 114 lőtt góllal és +49-es gólkülönbséggel áll. A lőtt gólok számában a dán Viborg tartja, amelyik a 2008-2009-es idényben az RK Ljubljana, Metz, Nürnberg trió ellen hat mérkőzésen 225 gólig jutott. Ez meccsenkénti 37,5 gólos átlag, az ETO (amelynek klubcsúcsa 210 egyébként) most 38-nál jár.

A csoportkör az eddigi legjobb gólkülönbséggel a Vardar Szkopje zárta: a macedónok a 2016-17-es idény első hat meccsét +72-es gólkülönbséggel tudták le. Ha az ETO a hátralévő három csoportmeccsét (a Sävehof ellen idegenben, a Baník Most és a Krim Ljubljana ellen hazai pályán) átlagban nyolcgólos különbséggel nyeri, akkor itt is az élre ugrik.

A védekezési rekordot viszont nem fenyegeti veszély, szinte biztosnak tűnik, hogy mind a 16 csapat 103 kapott gólnál többel zárja a csoportkört. A 103 gólt az 1993-1994-es kiírásban a Vasas hozta össze, a Lützellinden, a Gjerpen és a WAT Fünfhaus ellenében, de eddig jutott a Hypo is az 1996-97-es idényben a Byasen, Ramnicu Valcea, Metz hármassal szemben.