Vágólapra másolva!
Jaron Siewert váltja Velimir Petkovicot a Füchse Berlin férfi kézilabdacsapatának kispadján. Az 1994-es születésű német egy olyan tapasztalt edző helyét veszi át, aki már 1991-ben EHF Kupát nyert akkori csapatával, a Borac Banja Lukával.

Nem kezdte túl jól a német férfi kézilabda-bajnokságot a Füchse Berlin csapata. A fővárosiak tíz mérkőzésükből – az ő szintjükön kevésnek mondható – hat győzelemmel rajtoltak a Bundesligában. Négy vereségük közül csak a BL-résztvevő Flensburg-Handewitt elleni magyarázható azzal, hogy az ellenfél nagyobb nevű volt nála.

A Leipzig, a Minden és a Balingen-Weilstetten elleni pontvesztések a Füchsét 2018-ban EHF Kupa-győzelemig vezető Petkovic állásába kerültek. Az új edző, Jaron Siewert még csak 25 éves, de az Essen csapatával már kétéves Bundesliga-tapasztalatot szerzett, valamint 20 éves korában bekövetkező visszavonulása után dolgozott a Füchse Berlin utánpótlásában és a német serdülőválogatottnál is.

Siewertnek már novemberben sem lesz könnyű dolga a berliniekkel. A csapatot a 8. helyen vette át a tabellán, és amellett, hogy kötelező sikerrel vennie a svéd Malmö elleni EHF Kupa párharcot a csoportkörbe jutásért, a német bajnokságban a Rhein-Neckar Löwen, a Magdeburg és a Melsungen ellen sem ők lesznek a favoritok.