Kikapott a PVSK a férfi FIBA Európa-kupában

Meglepetés lenne, ha Csirke Ferenc csapata bejutna az döntőbe
Vágólapra másolva!
A PVSK férfi kosárcsapata 89-81-re kikapott hazai pályán a Benficától a FIBA Európa-kupa második csoportmeccsén.

Története első hazai nemzetközi kupameccsét játszotta ma este a Pécs férfi kosárlabda csapata, amely a portugál rekordbajnok Benficát fogadta, ezúttal is a sérült Quincy Diggs nélkül.

Rossz kezdés után Csirke Ferenc időkérése kellett, hogy a Pécs összekapja magát, ami sikerült is a csapatnak és az első negyed után 20-22 állt a táblán. A második negyedben igyekeztek a csapatok gyorsan befejezni a támadásokat, néha talán indokolatlanul is nagy volt a rohanás. A magyar csapat jött ki a dobóversenyből rosszul, a félidőben 53-33-ra vezetett a portugál együttes.

A fordulás után még tovább nőtt a különbség, de a harmadik negyed közepén egy pécsi rohamnak köszönhetően csak egy ponttal tudta növelni az előnyét a Benfica. Egy darabig még állandósult a húsz pont körüli differencia, aztán Bíró Levente vezérletével indított még egy nagy hajrát a Pécs. Esélye már nem volt a fordításra, de Csirke Ferenc együttese nem adta fel, és tisztességes távolságon belül sikerült zárnia a mérkőzést. 89-81-es Benfica győzelem lett a meccs vége.

A PVSK két kör után nyeretlen a nemzetközi porondon.

A csoport, 2. forduló:
PVSK-VEOLIA - Benfica (portugál) 81-89 (20-22, 13-31, 21-22, 27-14)