Vágólapra másolva!
Császár Gábor ismét bizonyította klasszisát. A 35 éves magyar irányító a csütörtöki Schaffhausen - GOG Gudme mérkőzésen 19 kísérletből 16-szor talált az ellenfél kapujába, 40-28-as győzelemhez segítve csapatát. Császár már korábban is képes volt ennyire kiugró teljesítményre a BL-ben, csütörtöki teljesítményével mégis páratlan bravúrt vitt véghez.

A magyar irányító 16 gólja magyar csúcs a BL történetében, és - nem meglepő módon - Császárnak is egyéni csúcs ez a GOG Gudme ellen szerzett gólmennyiség. A 35 éves kora ellenére szédületes formában lévő irányító korábban "csak" 14 gólig jutott egy mérkőzésen. Szintén a svájci Schaffhausen színeiben még a 2015-16-os szezonban, a Motor Zaporozhye ellen tudott ennyi gólt lőni.

Császár Gábor fejvédőben is parádésan kézilabdázott a GOG Gudme ellen Forrás: Kadetten Schaffhausen, Facebook

Az irányítónak egy gól kellett volna még BL-gólrekord beállításához. A 2009-10-es szezonban a BM Valladolid játékosa, a spanyol Jesús Martínez de la Cal 17-szer volt eredményes a görög PAOK ellen. Ha hajszál híján, de - legnagyobb bánatunkra - ez a csúcs megmenekült.

Szédületes gólmennyiségének köszönhetően Császár feljött a BL góllövőlistájának második helyére. 35 góljánál csak a Gudme balszélsője, Emil M. Jakobsen tudott a kapuba találni - 39 alkalommal. A magyar kézilabdázók közül Császár Gábornál (431 gól) ebben az évezredben már csak Nagy László eredményesebb (818 gól) a BL-ben, így kis ideig ebben a rangsorban is biztosított a második helye.

Mint ismeretes, januárban már-már lehetetlen küldetés előtt áll a magyar férfi kézilabda-válogatott, mely a svéd-norvég-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokságról szeretne kijutni az olimpiai kvalifikációs tornára, majd onnan a 2020-as nyári olimpiára. Ilyen helyzetben elkélhet Lékai Máté mellé egy másik rutinos irányító a klasszisokban nem dúskáló magyar csapatba.

Szavazzon!

Tudna-e segíteni Császár Gábor 2020-ban a magyar kézilabda-válogatottnak?