Társoldalunk:

Győzött a Szeged a kézilabda Bajnokok Ligájában

2019.11.03. 18:36

A MOL-Pick Szeged a szlovén Celje ellen lépett pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A Szeged kicsit beragadt a rajtnál, de végül simán, 31-24-re nyert.

A MOL-Pick Szeged csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában a szlovén Celjét fogadta. A szlovénok eddig egy győzelemmel állnak a BL-ben, miközben a Szeged eddig csak egyszer kapott ki a legrangosabb európai kupasorozatban.

Nem kezdett jól a Szeged, Juan Carlos Pastor csapata gyorsan hátrányba került, 2-0-ra, 4-1-re és 5-2-re is vezetett a Celje, de Radivojevics, Zsitnyikov és Kasparek góljaival
a 11. percre már 5-5-re zárkózott a Szeged, sőt, 6-5-ös magyar vezetésnél már időt is kért a vendégek mestere.A Celje gyorsan egyenlített, majd felváltva estek a gólok, de 9-8-ra újra a Celje vezetett, majd 11-9-re is, Pastornak is időt kellett kérnie.

Dean Bomacék végül simán nyertekForrás: MTI/Ujvári Sándor

A rövid szünet után Dean Bombac szomorította honfitársait, két góljával 11-11 lett, de Rakita gólja után Källmannak, majd Razgor gólja után Radivojevicsnek kellett egyenlítenie. Alilovic védése után sikerült újra vezetést szerezni Stepancic révén, de Horzen az utolsó másodpercben újra egyenlített (13-13).

A második félidőben Alilovic védett egyet, majd Gaber és Radivojevics is gyorsan betalált, először ment kettővel a Szeged, majd a 36. percben már 19-16-ra vezetett a Szeged, újra időt kért a Celje, de megint a Szeged lőtt gólt Canellas révén (20-16).

A négygólos különbség szép lassan állandósult. A Celje góljaira rendre volt válasza a szegedieknek, majd 24-20-nál Alilovic védett egy hetest, Radivojevics és Gaber góljai után pedig hosszú percekig 26-20-at mutatott az eredményjelző.

A Celjének volt még egy rövid felvillanása, de a Szeged innentől végig kontrollálta a történéseket, és végül 31-24-e nyert a Szeged.

Férfi BL, csoportkör, 6. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - RK Celje PL (szlovén) 31-24 (14-14)