Az idény végén távozik a Győr olimpiai bajnok kézilabdakapusa

Grimsbö, Kari Aalvik aranyérem ÉPÜLET Érem, kitüntetés FOTÓ gratulál győztes KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ Közéleti személyiség foglalkozása nézőtér sportoló SZEMÉLY szurkoló TÁRGY
Budapest, 2017. május 7. Kari Aalvik Grimsbö, a győztes Győri Audi ETO KC kapusa megköszöni a közönség biztatását, miután csapata hosszabbítás után 31-30-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopjét a női kézilabda Bajnokok Ligájának döntőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2017. május 7-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok kapus, Kari Aalvik Grimsbö az idény végén távozik a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától.

"Úgy döntöttem, ez az utolsó szezonom Győrben. Utána hazamegyek, és elkezdek tervezni egy másfajta életet" - idézi a tv2.no a norvég játékost, aki 2015 januárjában igazolt Győrbe.

Az egyaránt kétszeres olimpiai és világbajnok, illetve ötszörös Európa-bajnok Grimsbö azóta a Bajnokok Ligáját háromszor, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig négy-négy alkalommal nyerte meg az ETO színeiben.

A kapus már egy nyári nyilatkozatában utalt rá, hogy a mostani lehet pályafutása utolsó szezonja.
Tavaly lemondta a válogatottságot, és mivel idén májusban megműtötték a térdét, a jelenlegi szezonban még nem lépett pályára, de reményei szerint karácsony után visszatérhet. A november végén kezdődő, Japánban sorra kerülő világbajnokságon biztosan nem lesz ott, de továbbra sem zárta ki, hogy a jövő nyári, tokiói olimpia miatt visszatér a nemzeti csapatba.