Vágólapra másolva!
A magyar férfi jégkorong-válogatott kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re nyert a japán csapat ellen szombaton a gdanski felkészülési tornán, míg az A csoportos világbajnokság előtt álló magyar női jégkorong-válogatott megnyerte a szlovákiai Nagymihályban rendezett felkészülési tornát. 

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese - a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint - az első harmadban kétgólos hátrányba került, és az eredmény a hajráig nem változott. Akkor előbb Sebők Balázs, majd Erdély Csanád, végül - pár másodperccel a vége előtt - ismét Sebők talált a kapuba, ezzel sikerült a fordítás.

Négy Nemzet Torna - Győzelem a japánok ellen Forrás:facebook.com/magyarjegkorong

A jövő évi ljubljanai divízió I/A világbajnokságra április 24. és 30. között kerül sor. A magyar válogatott ellenfele a házigazda szlovénokon túl a dél-koreai, az osztrák, a francia és a román csapat lesz. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos elitmezőnybe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény, Négy Nemzet Torna, 2. forduló:
Magyarország-Japán 3-2 (0-2, 0-0, 3-0)
a magyar gólszerzők: Sebők (54., 60.), Erdély (56.)

Pénteken játszották:
Olaszország-Magyarország 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 1-0) - hosszabbítás után
Vasárnap játsszák:
Lengyelország-Magyarország 15.00

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese szerdán 5-0-ra verte a kínaiakat, majd pénteken 3-1-re a dánokat, így játszhatott szombaton döntőt. A franciák elleni mérkőzésen az első két harmad egyformán 1-1-es döntetlennel zárult, majd a harmadikban Huszák Alexandra döntött.

Decemberben Szocsiba utazik a csapat, az ottani Hat Nemzet Tornán a magyar mellett még a házigazda orosz, a cseh, a dán, a norvég és a francia válogatott indul. Február elején Norvégiában az északiak mellett a szlovák és a francia együttessel mérkőznek meg a magyarok, akiknek márciusban már a közvetlen vb-felkészülésük zajlik.

A kanadai rendezésű világbajnokságon a magyar válogatott - amely története során először szerepelhet a legmagasabb osztályban - március 31-én a csehek ellen kezdi meg szereplését a B csoportban, melynek találkozóit Truróban rendezik. A folytatásban Dánia, Japán és Németország lesz a csapat ellenfele. A vb-n a B csoport utolsó két helyezettje esik ki a második vonalba, az első három pedig a nyolcaddöntőben folytatja szereplését az A csoportba sorolt öt válogatotthoz hasonlóan.

Eredmény, döntő:
Magyarország-Franciaország 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
a magyar csapat gólszerzői: Scott (4.), Dabasi (25.), Huszák (49.)