Társoldalunk:

Az utolsó fél percben bukta el mérkőzését a német sztárcsapat - videó

2019.11.11. 08:25

Hiába húzott el a THW Kiel a második félidő elején négy góllal a Porto előtt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnap esti mérkőzésén, nagy meglepetésre mégsem tudta megnyerni a mérkőzést. A portugál csapat az utolsó öt percben rendkívül összeszedetten kézilabdázva megfordította a mérkőzést, szorossá téve a küzdelmet a Veszprém csoportjában.

Kereken öt perccel a Kiel-Porto mérkőzés vége előtt kért időt Magnus Andersson, a vendégek svéd edzője. A korábbi legendás játékos higgadtsága ezúttal is kifizetődő volt. Az a fajta nyugodtság, ami az edzőből sugárzott, átragadt a játékosokra is. Ez győzelmet ért egy olyan rapszodikus mérkőzésen, mint amilyen a két csapat vasárnapi összecsapása volt.

A Porto két és fél perccel a vége előtt még 27-26-os hátrányban volt. Ekkor jött Leonel Fernandes, aki a jobbszélről jobb kézzel belőtte negyedik gólját a világ egyik legjobb kapusának, Niklas Landinnak. A Kiel ezután Filip Jícha időkérése után a győzelemért támadhatott - sikertelenül.

Fél perccel a vége előtt Nikola Bilyk cunderezett a szélről, azonban a portói kapus, Alfredo Quintana pontosan a gólvonalon megfogta a labdát. A Portonak még maradt ideje egy utolsó rohamra, és Rui Silva a dudaszó előtt megszerezte a győztes gólt a Portónak, szorossá téve ezzel a B-csoportot az első kör után.

A nyolcast továbbra is a Kiel vezeti, azonban az első hat helyezett három ponton belül van, közte a szombaton a hétvége mérkőzését megnyerő, 4. helyen álló Veszprémet. Az A-csoportban a MOL-Pick Szeged is magabiztosan verte a norvég bajnok Elverumot.