Vágólapra másolva!
Sima győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában: Märcz Tamás együttese kedden a Komjádi Uszodában 14-6-ra verte az orosz csapatot. A meccs előtt gyászszünettel emlékeztek a 72 évesen meghalt Szívós Istvánra. 
A 72. életévében vasárnap meghalt legendánra, dr. Szívós Istvánra emlékeztek Forrás: Derencsényi István/MVLSZ

Az oroszok az első lövésükből gólt szereztek, de a túloldalon Erdélyi Balázs emberelőnyből azonnal válaszolt. Harkov másodszorra sem hibázott, Vámos viszont fórból csak a kapufát "lőtte szét". Manhercz Krisztián ötméteresből egyenlített majd a 2017-es budapesti vb-döntő óta először válogatott Hosnyánszky Norbert fordított. Erdélyi egy csodaszép ejtéssel növelte az előnyt, de a vendégek ötméteresből felzárkóztak.

A második felvonást Erdélyi harmadik találata vezette fel, majd Vámos lőtt bombagólt, az oroszok pedig kapust cseréltek. A túloldalon Vogel Soma büntetőt védett, Vámos pedig megúszásból talált be. Óriási lendületbe jött a magyar csapat, Jansik Szilárd, Nagy Ádám és Kovács Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé.

A harmadik negyedből már csak bő másfél perc volt hátra, amikor az oroszok újra betaláltak, a záró felvonásban pedig már nem szakadtak meg a csapatok.

A férfi vízilabda-válogatott sima győzelmet aratott Forrás: Derencsényi István/MVLSZ

A négy európai selejtezőcsoport győztese a másodikokkal csap majd össze a negyeddöntőben, a B jelű négyesben szereplő magyarok továbbjutásuk esetén az A csoportból Görögország, Olaszország és Georgia közül kapnak ellenfelet. A március 17-i, egymeccses negyeddöntők győztesei jutnak a június 23. és 28. között sorra kerülő szuperdöntőbe. Ennek a mezőnyéhez további négy válogatott csatlakozik az interkontinentális selejtezőtornáról, melyet az Egyesült Államokban rendeznek április 28. és május 3. között.

A magyarok február 11-én a franciák vendégeként ugranak medencébe.

Eredmény:
Magyarország-Oroszország 14-6 (4-3, 6-0, 2-2, 2-1)
a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi 3, Hosnyánszky, Vámos, Jansik Sz., Kovács G., Nagy Á. 2-2, Manhercz 1