Vágólapra másolva!
A Ferencváros 24-24-es döntetlent játszott a francia Metz HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, így egy pontot visz magával a középdöntőbe.

Az FTC hiányzók nélkül, a lehető legjobb összeállításban lépett pályára az előző idény negyedik helyezettjének otthonában.

Elek Gábor együttese kiválóan védekezett és hatékonyan támadott, ennek köszönhetően a 42. percben már 21-16-ra vezetett. A vendéglátók ekkor nyitott védekezésre váltottak, amit a zöld-fehérek képtelenek voltak lereagálni és 12 percen keresztül nem dobtak gólt. Ezt kihasználva a Metz egyenlített és az utolsó percben, a mérkőzés során először megszerezte a vezetést is, de Lukács Viktória öt másodperccel a lefújás előtt egyenlített.

Az FTC metzi döntetlenjével egy pontot visz a középdöntőbe Forrás: Micheller Szilvia/fradi.hu

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Schatzl Nadine volt hét góllal.

A két csapat 14. alkalommal találkozott a nemzetközi porondon, nyolc győzelem és négy vereség mellett ez volt a magyar együttes második döntetlenje.

A Ferencváros két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel csoportja harmadik helyén végzett, és egy ponttal jutott a középdöntőbe, mert a kétszer legyőzött horvát Podravka Koprivnica kiesett.

A címvédő Győri Audi ETO KC vasárnap a cseh bajnok DHK Baník Most ellen zárja a BL csoportkörét. A középdöntő első fordulóját január 24. és 26. között rendezik.

Női BL, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, A csoport:
Metz HB (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-24 (10-14)

Az már a múlt héten eldőlt, hogy az FTC továbbjut a csoportkörből, a kérdés az volt, visz-e magával pontot a következő szakaszba.

Az előző idényben Fina Four-résztvevő Metz ezt megelőzően sorozatban 19 hazai mérkőzését megnyerte az elsőszámú európai kupasorozatban.

Az A csoport végeredménye: 1. Metz 10 pont, 2. Vipers Kristiansand 7, 3. Ferencváros 5, 4. Podravka Koprivnica 2