Társoldalunk:

Vereséggel is csoportkörbe jutott a címvédő Siófok az EHF Kupában

2019.11.16. 20:05

A címvédő Siófok KC csoportkörbe jutott a női kézilabda EHF Kupában, miután a visszavágón hazai pályán ugyan öt góllal kikapott, az idegenben megszerzett nyolcgólos előnyéből hármat megtartott.

Az első félidőben úgy tűnt, egy pillanatig sem lesz veszélyben a Balaton-partiak továbbjutása, akik már öt góllal is vezettek, amiből végül a szünetig kettőt őriztek meg. 

Vereséggel is csoportkörbe jutott a címvédő Siófok az EHF KupábanForrás: Németh András/ Siófok KC/Facebbok

A fordulást követően fej fej mellett haladtak a csapatok, a hajrába azonban belealudt a Siófok, a vendégek ezt kihasználva már hat góllal is vezettek nem sokkal a lefújás előtt, de a párharcot már nem tudták kiegyenlíteni.

A hazaiaknál Nerea Pena és Andrea Kobetic is öt-öt gólt szerzett.

A Debrecen kettős győzelemmel csoportkörbe jutott, mivel 36-26-ra nyert a szerb bajnok ZORK Jagodina otthonában. A találkozó nagyjából tíz percig volt szoros, azt követően ugyanis a Debrecen lépésről lépésre ellépett riválisától és rendkívül magabiztos játékkal diadalmaskodott.

A magyar csapatból hét találatával kiemelkedett a 19 éves Arany Rebeka, valamint az ötgólos Kovács Anna.

A Váci NKSE nem jutott csoportkörbe, mivel összesítésben két góllal alulmaradt a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK csapatával szemben.

Két évvel ezelőtt a török csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a váciakat az EHF Kupának ugyanebben a szakaszában. A mostani párharc múlt szombati első meccsét a Kastamonu 33-26-ra megnyerte, a visszavágón a magyar együttes 30-25-re diadalmaskodott.

Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Siófok KC-Nantes Atlantique (francia) 29-34 (15-13)
Továbbjutott: a Siófok 61-58-as összesítéssel.

ZORK Jagodina (szerb)-DVSC Schaeffler 26-36 (12-20)
Továbbjutott: a Debrecen kettős győzelemmel, 73-52-es összesítéssel

Váci NKSE-Kastamonu Belediyesi GSK (török) 30-25 (15-9)
Továbbjutott: a Kastamonu 58-56-os összesítéssel.

A csoportkör sorsolását kedd délelőtt rendezik Bécsben. Az első fordulóra január elején, az utolsóra pedig február elején kerül sor.