BL: fordulatos meccsen játszott döntetlent a Recco otthonában a Fradi

Ferencváros, vízilabda
Hannover, 2019. június 7. Az FTC játékosai a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében (final 8), a középdöntőben játszott FTC-Telekom Waterpolo - CNA Barceloneta mérkőzésen Hannoverben 2019. június 7-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros 13-13-as döntetlent játszott az olasz Pro Recco vendégeként, míg az OSC magabiztos győzelmet aratott a spanyol CN Terrassa otthonában szerdán a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.

Az FTC-nek négy győzelme mellett ez volt az első pontvesztése, míg az OSC negyedik sikerét aratta egy vereség kíséretében.

Olaszországban igazi presztízscsatát vívott egymással az előző szezonban győztes Ferencváros és a nyolcszoros bajnok. Mindkét csapat felszabadultan játszhatott, ugyanis a Recco házigazdaként biztosan ott lesz a nyolcas döntőben, és a találkozó előtt százszázalékos zöld-fehérek szereplése is szinte borítékolható.

A Fradi a Recco otthonából is ponttal távozott Forrás: MTI/Kovács Tamás

A mérkőzés elején a támadásban pontosabb olaszok akarata érvényesült, amelynek köszönhetően 7-4-es előnyre tettek szert. Ezt követően viszont az ihletett formában vízilabdázó Varga Dénes vezérletével egy 6-0-s sorozatot hozott össze a Ferencváros. Az összecsapásban ugyanakkor maradt még egy fordulópont és a hazaiak egyenlítettek, végül látványos mérkőzésen alakult ki a 13-13-as végeredmény.

A BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek, az A csoportból négyen jutnak tovább - itt szerepel a Szolnok -, míg a B-ből a Pro Recco melletti három legjobb.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, B csoport:
Pro Recco (olasz) - FTC-Telekom Waterpolo 13-13 (3-3, 4-4, 3-4, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Varga Dé 4, Zalánki, Funtulisz, Jaksic 2-2, Pohl, Vámos, Constantin-Bicari 1-1

CN Terrassa (spanyol) - A-Híd OSC-Újbuda 10-15 (1-4, 4-4, 3-3, 2-4)
a magyar csapat gólszerzői: Brguljan 4, Erdélyi 3, Randelovic, Manhercz, Prlainovic 2-2, Bundusch, Hárai 1-1

A csoport állása: 1. Ferencváros 13 pont, 2. OSC 12, 3. Pro Recco 11, 4. Mladost Zagreb (horvát) 10, 5. CN Marseille (francia) 9, 6. CN Terrassa 3, 7. Waspo Hannover (német) és Dinamo Tbiliszi (georgiai) 0-0