Vágólapra másolva!
A doppingügybe keveredett román Corona Brasov csapatával is összecsap az Érd HC a női kézilabda EHF Kupa csoportkörében. Megoldható feladatot kapott a címvédő Siófok, és a DVSC is a január-februári mérkőzésekre.

Néhány napja bejárta a hír a nemzetközi szaksajtót, miszerint a brassói játékosok intravénás lézerkezelésen vettek részt, amit tilt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata. A doppingellenőrök két-három héttel ezelőtt szálltak ki a Corona Brasov csapat edzésére, mivel feljelentést kaptak, hogy a játékosok tiltott kezeléshez folyamodtak. Az intravénás lézeres kezelés egyebek mellett lehetővé teszi a gyorsabb felépülést a különböző sérülésekből.

Az ügy kirobbanása miatt a román válogatott négy, a montenegrói nemzeti csapat pedig egy játékosát nem utaztatta ki Japánba, a jövő szombaton kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokság helyszínére. Az érdiekre a Corona Brasov mellett a lengyel Lublin és a dán Odense vár a csoportkörben. Román és dán ellenfelet a címvédő Siófok is kapott, amely a horvát bajnok Podravka Koprivnicával is megmérkőzik. A Debrecenre cseh, török és német csapatok várnak.

Az azonos országbeli együttesek nem kerülhettek össze. A csoportkör első fordulóját január 4-én és 5-én, a hatodik, utolsó fordulót pedig február 8-án és 9-én rendezik. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A selejtezőben indult negyedik magyar együttes, a Váci NKSE nem jutott a főtáblára.

A női EHF Kupa csoportbeosztása:
A csoport:
DHK Baník Most (cseh), Kastamonu Belediyesi GSK (török), Thüringer HC (német), DVSC Schaeffler
B csoport:
Podravka Koprivnica (horvát), Siófok KC, Magura Cisnadie (román), Köbenhavn HB (dán)
C csoport:
MKS Lublin (lengyel), Érd HC, CSM Corona Brasov (román), Odense HB (dán)
D csoport:
SG BBM Bietigheim (német), Herning-Ikast HB (dán), Lada Toljatti (orosz), Storhamar HE (norvég)