Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott egy szöuli felkészülési tornán hangol a Japánban sorra kerülő világbajnokságra, csütörtökön azonban eldőlt, hogy a csapat három koreai mérkőzése itthon nem lesz látható a tévében.

Kim Rasmussen csapata kedden utazott el Dél-Koreába, ahol sorrendben Oroszországgal, a Koreai Köztársasággal és Szerbiával mérkőzik meg a vb-felkészülés jegyében. A Magyar Kézilabda Szövetség szerette volna elérni, hogy itthon is láthatóak legyenek a mérkőzések, azonban nem jártak sikerrel.

"Az MKSZ érdeklődésére a Dél-Koreai Kézilabda Szövetség azt a tájékoztatást adta, hogy a Szöul Kupa mérkőzéseit ugyan a JTBC3 Fox Sports csatorna közvetíti, azonban műholdjelet arról nem lő fel, így Magyarországon televízióban nem közvetíthető az esemény. Az adó online stream-je Dél-Koreán kívül nem nézhető, a koreai szövetség telefonos, tabletes applikációjában (Handball Korea) az ígéret szerint nézhetőek lesznek a találkozók, a középső, kézilabda ikonra kattintva, megkeresve az adott nap mérkőzéseit. Az MKSZ igyekszik folyamatosan hírt adni a találkozók alakulásáról" – tájékoztatott hivatalos közösségi oldalán a magyar szövetség.

A Szöul Kupa programja (magyar idő szerint):
November 22., péntek:
8:10 Oroszország–Magyarország
10:00 Koreai köztársaság-Szerbia
November 23., szombat:
8:10 Szerbia-Oroszország
10:00 Koreai köztársaság–Magyarország
November 25., hétfő:
8:10 Magyarország–Szerbia
10:00 Koreai köztársaság-Oroszország

Női világbajnokság, 2019. november 30.-december 15., Kumamotó, Japán:
A magyar válogatott csoportmérkőzései (magyar idő szerint):

November 30., szombat, 10:00: Magyarország-Kazahsztán Tv: M4 Sport
December 1., vasárnap, 10:00: Spanyolország-Magyarország Tv: M4 Sport
December 3., kedd, 7:00: Magyarország-Montenegró Tv: M4 Sport
December 4., szerda: 11:00: Magyarország-Szenegál Tv: M4 Sport
December 6. péntek, 11:00: Románia-Magyarország Tv: M4 Sport

A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak 2020 márciusában.