Műteni kell a Veszprém világbajnok kézilabdázóját

Horizontal
Vardar's Timur Dibirov and Veszprem's Kentin Mahe (C) vie during the EHF Champions League final handball match between HC Vardar and Telekom Veszprem in Cologne, western Germany, on June 2, 2019. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)
Vágólapra másolva!
Kentin Mahé, a Telekom Veszprém világbajnok francia kézilabdázója térdműtét miatt további hosszú kihagyásra számíthat.

A klub honlapjának szombati beszámolója szerint Mahé a héten hazájába utazott felülvizsgálatra, ahol ismét megvizsgálták a sérült szalagot a térdében. A kontroll után a Telekom Veszprém orvosaival egyeztetve az a döntés született, hogy a lehető leggyorsabb, teljes gyógyulás érdekében elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás, amelyre szerdán kerül sor Franciaországban. A kétszeres világbajnok irányító felépülése előreláthatóan négy hónapot vesz igénybe.

Mahé október elején MRI-vizsgálaton vett részt, amelyen megállapították, hogy hetek óta van egy repedés a térdkalácsa alatti szalagban. Ezt követően több mint egy hónapig PRP-terápiát alkalmaztak, vagyis a saját vérből kivont plazmát fecskendezték a sérült testrészbe, ezzel gyorsítva annak gyógyulását. Ezután háromhetes pihenő következett, de továbbra is komoly fájdalmai voltak.