Vágólapra másolva!
Kiváló formában várta a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a szombat délutáni hazai csoportmérkőzését a HC PPD Zagreb ellen. A naptári év utolsó Bajnokok Ligája csatája kapcsán sorozatban a hetedik győztes meccsükre készültek a hazaiak és ennek megfelelően léptek pályára a horvát bajnok ellen. Magabiztos játékkal a félidőben már 14-7-re vezettek a szegediek, a végén pedig tovább nyílt az olló és a lefújást követően 10 gólos, 33-23-as sikert ünnepelhettek a Tisza partiak.

Történelmi győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged a kézilabda Bajnokok Ligája sorozatában. Egymás után hétszer is nyerni tudtak a szegediek az európai topligában, ilyenre pedig még nem volt példa a csapatnál. A 33-23-as siker azt is jelenti, hogy 10 fordulót követően az A csoportban jelenleg a MOL-Pick Szeged áll az élen 17 ponttal, egy-egy ponttal a Barcelona és a PSG előtt, bár utóbbi két együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig.

A hazai csapatból Bodó Richárd, Alen Blazevic, Stefan Sigurmannsson és Matej Gaber hiányzott sérülés miatt. Remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel kezdett a Szeged, amely kilenc perc alatt mindössze egy gólt kapott, ennek ellenére eleinte nem tudott elhúzni a zágrábiaktól, mert támadásban nem teljesített hatékonyan.

A 17. percben aztán már négy gól volt a különbség, és ez a folytatásban tovább nőtt, mivel a horvát Mirko Alilovic remekül védte honfitársai lövéseit.

Mirko Alilovic (középen) volt a Szeged egyik legjobbja Forrás: pickhandball.hu

A játék képe a második felvonásban sem változott, a zágrábiak közül egyedül Ante Gadza tudta tartani a lépést a hazaiakkal, akik ismét növelték előnyüket. Juan Carlos Pastor vezetőedző a meccs háromnegyedénél lecserélte Alilovicot, a parádésan teljesítő kapus pihenőt kapott. Hamarosan tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, majd tovább nőtt a lendületes, pontos kézilabdával 8-2-es sorozatot produkáló Szeged előnye. A hajrá jól sikerült a vendégcsapatnak, de a jelentős különbségű vereséget így sem tudta megúszni.

A mezőny legeredményesebb játékosa Ante Gadza volt hét góllal, a szegediek közül Joan Canellas ötször talált be.

Férfi BL, csoportkör, 10. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 33-23 (14-7)