A Conegliano nyerte a női röplabdázók klubvilágbajnokságát

Conegliano
(191204) -- SHAOXING, Dec. 4, 2019 (Xinhua) -- Players of Imoco Volley Conegliano celebrate during the group A round 2 match between Guangdong Evergrande of China and Imoco Volley Conegliano of Italy at 2019 FIVB Women's Club World Championship in Shaoxing, east China's Zhejiang Province, on Dec. 4, 2019. (Xinhua/Li Jundong)
Vágólapra másolva!
Az olasz bajnok Conegliano nyerte a női röplabdázók klubvilágbajnokságát, miután a vasárnapi, saohszingi döntőben 3-1-re legyőzte a török Eczacibasit.

A Kínában rendezett nyolccsapatos torna elődöntőjébe a négy európai résztvevő került be, közülük az olasz együttes bizonyult a legjobbnak. A Conegliano a szombati elődöntőben a másik isztambuli csapattal, az elmúlt két évben győztes Vakifbankkal szemben kilenc mérkőzéslabdát hárítva jutott fináléba. A döntő legjobbja az olaszok ütőjátékosa, Paola Egonu volt 33 ponttal, a túloldalon a világ- és Európa-bajnok szerb Tijana Boskovic 24-ig jutott. Olasz együttes most először nyerte meg a 13. alkalommal megrendezett klub-vb-t. A bronzérmet a Vakifbank szerezte meg, amely a helyosztón 3-0-val kerekedett a Bajnokok Ligája-címvédő olasz Novara fölé.

A férfiak döntőjét az olasz Civitanova és a brazil Sada Cruzeiro vívja magyar idő szerint 16.30 órától a brazíliai Betimben.

Eredmények:
döntő:
A. Carraro Imoco Conegliano (olasz)-Eczacibasi Vitra Istanbul 3-1 (-22, 14, 19, 21)
a 3. helyért:
Vakifbank Istanbul (török)-Igor Gorgonzola Novara (olasz) 3-0 (24, 23, 21)