Elképzelhető, hogy 2020-ig kell várni a fiatal sztár bemutatkozására

New Orleans Pelicans v New York Knicks GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 05: Zion Williamson #1 of the New Orleans Pelicans walks on the court during a game against the New York Knicks during the 2019 NBA Summer League at the Thomas & Mack Center on July 5, 2019 in Las Vegas, Nevada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
2019 nyarán az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 2019/2020-as draftján, azaz játékos választó börzéjének első helyén Zion Williamson, a Duke Egyetem sztárja kelt el, a New Orleans Pelicans csapott le a tehetséges kosarasra. A sokak által csak a lehetséges új LeBron Jamesként emlegetett 19 éves sportoló első rendes, szezonbéli NBA meccsére még várni kell, mert az idény előtti térdműtétjéből még mindig nem épült fel teljesen.

A 198 cm-es erőcsatár rehabilitációja a tervek szerint alakul, ugyanakkor elképzelhető, hogy idén már nem lép pályára. A New York Times NBA szakírója szerint van rá esély, hogy nem kockáztatnak a Pelicansnál és csak 2020-ban küldik csatasorba. A New Orleans csapatának elkél a segítség, jelenleg a liga Nyugati Konferenciájában az utolsó előtti helyen áll az együttes, 6-17-es mérleggel. Ha egészséges, akkor a Duke korábbi kiválósága elképesztő dolgokra képes.