Társoldalunk:

Kovacsics: Kaptunk még egy esélyt, hogy odaérjünk Tokióra

2019.12.13. 11:20

Péntek reggel a svéd válogatott 35-24-re legyőzte a német csapatot a Japánban rendezett női kézilabda-világbajnokság 7. helyéért játszott összecsapásán. A svédek ezzel a győzelemmel "berántották" az olimpiai selejtező mezőnyébe Magyarországot, azaz Kim Rasmussen csapatának megmaradt az esélye az olimpiai részvételre. A magyar válogatott tagjai élőben nézték a meccset, amelynek köszönhetően tovább él az olimpiai álom. A csapatkapitány Kovacsics Anikó az M4Sportnak adott interjúban elmondta, jó érzés, hogy végre a mieinknek kedvezett a szerencse, amit most muszáj megragadni.

„Élőben követtem a mérkőzést, megmondom őszintén, a kezdés előtt a németekre tippeltem volna. Amikor néggyel vezettek az elején, picit el is keseredtem, de utána nagy fordulat jött. A szünetben még nem mertem örülni, de a második félidőben egyre jobban. Jó érzés, hogy végre egyszer a rajtunk kívül álló eredmények a mi szempontunkból alakultak szerencsésen és megvan az olimpiai selejtező. Ez a világbajnokság nagyon nem úgy sikerült, ahogy kellett és szerettük volna, de kaptunk még egy esélyt, hogy odaérjünk Tokióra" – mondta a válogatott irányítója. 

Kovacsics Anikóék végigizgulták a péntek reggeli meccsetForrás: AFP/Sebastien Bozon

A magyar válogatott a csoportja negyedik helyén végzett, így nem jutott tovább, végül a 14. helyen zárta a világbajnokságot.

Kovacsics arra a kérdésre, hogy milyen érzést váltott ki benne a svédek győzelme, illetve az ezzel járó lehetőség, azt mondta:Leírhatatlan. A svédek győzelme után a válogatott csoportba csak úgy záporoztak az üzenetek, mindenki nézte a meccset és nagyon örült, úgy éljük meg ezt a sanszot, hogy meg kell ragadni. Pár emberrel külön is beszéltem, mindenkinek nagyon fontos volt" – tette hozzá Kovacsics Anikó.

A magyar csapat a vb bronzérmesével, Kínával és Szerbiával szerepel egy selejtezőcsoportban a márciusi kvalifikációs tornán.