Vágólapra másolva!
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elnézést kért, amiért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően káromkodott a sajtótájékoztatón, és ez a felfüggesztéséhez vezetett.

Végül is mindannyian emberek vagyunk, és nagy nyomás nehezedett ránk" – nyilatkozta a dán TV2-nek a szakvezető.

A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Rasmussen - a nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának megfogalmazása szerint - sportszerűtlenül viselkedett, és nem megfelelő szóhasználattal élt, ezért azonnali hatállyal felfüggesztették.

Azonnali hatállyal eltiltotta az IHF Kim Rasmussent

A Nemzetközi Kézilabda Szövetésg (IHF) honalpján olvasható a hír, miszerint eltiltották a magyar női válogatott szövetségi kapitányát, a dán kim Rasmussent. Az IHF szerint Kim Rasmussen a románok elleni világbajnoki csoportmeccs utáni, a sajtótájékoztatón mutatott magatartása nem volt megfelelő.

A dán edző a sajtótájékoztatón - némi káromkodással tarkítva - úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. A végleges szankcióról az IHF etikai bizottsága dönt majd.

– magyarázta a kapitány.

Hozzátette,

nem fog megismétlődni, ami történt,

majd azt is elárulta, az ügyvédjével együtt már megvizsgálták, mit tehetnek, ha megkapják az IHF hivatalos értesítését a büntetésről, és annak időtartamáról.

"Szerencsére van néhány lépés, amit megtehetünk, ha eltiltanak. Megvizsgáljuk, hogy szabályos, jogszerű-e a szankció.

– adott hangot aggodalmának Rasmussen.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki bronzérmes – Norvégia vagy Oroszország – lesz az ellenfele. A torna első két helyezettje szerepelhet a tokiói olimpián.

A magyar szövetség jövő évi versenynaptára szerint a női válogatott éppen az olimpiai selejtezőn játssza következő mérkőzéseit.