Vágólapra másolva!
A Falco KC Szombathely kilenc ponttal nyert a görög PAOK vendégeként kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.

Eredmény:
D csoport, 9. forduló:
PAOK (görög) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-89 (21-26, 16-25, 17-12, 26-26)
a magyar csapat legjobb dobói: Reddic 14, Váradi 13, Benke 11, Filipovity 10

A fennállásának első Bajnokok Ligája-szezonjában szereplő Falco 4/4-es, míg a PAOK 3/5-ös győzelmi mérleggel várta az összecsapást. A két együttes októberi, magyarországi találkozóján a Falco 76-66-ra legyőzte görög riválisát. Jól kezdtek a szombathelyiek, a találkozó első percétől kezdve vezettek, és mivel a hárompontos vonalon túlról sokkal hatékonyabban céloztak, mint ellenfelük, az első és a második negyedet is megnyerték.

A nagyszünetig összeszedett 14 pontos hátrányából ötöt lefaragott a harmadik felvonásban a PAOK, amelynek amerikai légiósa, Adam Smith remekül teljesített, vezérletével a már 17 pontos hátrányban is lévő görögök 6:42 perccel a találkozó vége előtt egyetlen pontra felzárkóztak. Az utolsó percekre meg tudott újulni Gasper Okorn vezetőedző együttese, döntetlenre mentette a zárónegyedet, így kilencpontos diadalt aratott. A találkozó legeredményesebb játékosa Adam Smith volt 31 ponttal. A Falco a következő fordulóban január 8-án a spanyol Casademont Zaragozát fogadja.

Borítókép: http://falcokc.com/