Társoldalunk:

Hivatalos: Magyarország rendezheti a női kézilabda olimpiai selejtezőjét

2019.12.20. 12:42

Péntek délután döntött az IHF, és Magyarországnak adta a női kézilabda-válogatott márciusi olimpiai selejtezőtornáját. Óriási segítség lehet ez a mieinknek a tokiói részvétel kiharcolásában. A magyar csapatnak Oroszország, Szerbia és Kína válogatottjai közül kellene kettőt megelőznie ahhoz, hogy 2008 után ismét ott lehessen az ötkarikás játékokon.

Nagyon örülünk a Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntésének, természetesen komoly esély a női válogatott számára, hogy Győrött lehet az olimpiai selejtező. Ugyanakkor a nemzetközi szövetség részéről ez elismerése annak a munkának, amit a Magyar Kézilabda Szövetség az elmúlt években szervezői szempontból végzett, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy akár a 2016-os strandkézilabda világbajnokság, akár a 2018-as női junior világbajnokság, akár az elmúlt 6 Women's EHF FINAL4 sikere befolyásolta a IHF döntését" – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Novák András operatív igazgató.

A másik két olimpiai selejtezőtornát Spanyolországban, illetve Montenegróban rendezik - adta hírül a Nemzetközi Kézilabda-szövetség.

A selejtezőtornákat egyaránt március 20-22. között rendezik. A magyar helyszín a győri Audi Aréna lesz.

Az olimpiai selejtezők csoportbeosztása:
1. csoport: Spanyolország (rendező), Svédország, Szenegál, Argentína
2. csoport: Magyarország (rendező), Oroszország, Szerbia, Kína
3. csoport: Montenegró (rendező), Norvégia, Románia, Koreai NDK
Angola, Brazília, a Koreai Köztársaság, Franciaország, Hollandia és Japán már biztos olimpiai résztvevő.