A világbajnokkal is összecsapnak a magyar férfi vízilabdázók

férfi vízilabda válogatott
A magyar csapat, szemben Angyal Dániel (k) és Jansik Szilárd (j) a férfi vízilabda torna negyeddöntőjében, a Magyarország - Ausztrália mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án
Vágólapra másolva!
A budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő magyar férfiválogatott elutazott az olaszországi Cuenóba, ahol péntektől vasárnapig rangos tornán vesz részt. Az ellenfelek között ott lesz a világbajnoki címvédő olasz válogatott is.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából különös jelentősége lesz a budapesti Európa-bajnokságnak, amelyet január 10. és január 26. között rendeznek meg a Duna Arénában. Mind a női, mind a férfi tornán egy-egy olimpiai kvóta talál majd gazdára.

Ehhez - elvileg - meg kellene nyerni az Eb-t, de ez nem teljesen fedi a valóságot. Ha ugyanis az első három helyen a szerb, az olasz és a spanyol válogatott osztozna - ezeknek az országoknak már megvan a kvótájuk -

akkor a negyedik helyezés is elég lenne a kijutáshoz.

Ennél egyszerűbb az a megközelítés, hogy a magyarok a horvátokkal és a montenegrói csapattal lesznek gyilkos harcban a kvótáért. A két ex-jugoszláv államnak nincs még meg a kvalifikációja.

A magyar válogatott az utolsó felkészülési tornán tehát az olaszországi Cuenóban játszik. Sorrendben az amerikai, a görög és az olasz együttes lesz az ellenfelünk.

A sok gyakorlás azon elemeit, amelyeket nem kell úgymond eldugunk, remélhetőleg jól tudjuk majd alkalmazni - ha nem, akkor pedig látjuk majd, miben kell fejlődni az elkövetkezendő rövid időszakban" - hangsúlyozta Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a waterpolo.hu oldalon.

A férfiválogatott 15-ös cuneói kerete: Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

Nemzetközi felkészülési férfitorna, Cuneo (Olaszország)

Január 3., péntek
Egyesült Államok-Magyarország, 19.00
Olaszország-Görögország, 20.30

Január 4., szombat
Görögország-Magyarország, 19.00
Egyesült Államok-Olaszország, 20.30

Január 5., vasárnap
Görögország-Egyesült Államok, 10.30
Olaszország-Magyarország, 12.00