Még mindig kétséges Lékai és Bodó játéka a férfi kézilabda Eb-n

LÉKAI Máté
Koppenhága, 2019. január 17. Bodó Richárd (b2) és a svéd Jesper Nielsen, a háttérben Lékai Máté (b) a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 5. fordulójában játszott Magyarország - Svédország mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 17-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bodó Richárd váll-, Lékai Máté pedig térdsérülése után végzi rehabilitációját, ám továbbra is kérdéses részvételük a magyar válogatott számára január 11-én, Oroszország ellen kezdődő osztrák-norvég-svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Mindkét játékos több vizsgálaton is átesett, ám jelenlegi állapotuk alapján nem mondható biztosra részvételük a kontinensviadalon.

A játékosok kapcsán a végső döntés a további edzésterhelés és a kezelések, vizsgálatok alapján hozható meg.

A magyar csapat szombaton 16 órától Győrött Csehország ellen vív felkészülési mérkőzést. A találkozóra jegyek kaphatók a playhandball.hu/jegy oldalon.

Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott Malmőben szerepel a világbajnoki címvédő dán, az orosz és az izlandi csapatok lesznek a csoportellenfelek. A négyes csoport első két helyezettje jut el a legjobb 16 közé. Az Európa-bajnokságról a győztes résztvevője lesz a 2020-as tokiói nyári olimpia férfi kézilabda-tornájának, de további két együttes eljut az olimpiai selejtező tornára. A magyar férfi válogatottnak minimális esélye lehet erre.