Drámai hajrá, ikszelt az olaszok ellen az Eb-re készülő férfi pólóválogatott

Kvangdzsu, 2019. július 25. Mezei Tamás (j) és az olasz Edoardo Di Somma a férfi vízilabda torna elődöntőjében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Märcz Tamás irányította, a hazai Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott a cuneói nemzetközi torna utolsó napján hatalmas csatában 14-14-re végzett Olaszországgal, így jobb gólkülönbséggel megnyerte a tornát. 

Märcz Tamás ezen a mérkőzésen a 15-ös keretéből Hosnyánszky Norbertnek és Hárai Balázsnak adott pihenőt.Ugyan di Fulvio nagy góljával Olaszország szerzett vezetést, ezt követően az első negyedben egyértelműen a mieink domináltak - számolt be a szövetség honlapja. A jó kezdés után azonban a védekezésben jött néhány hiba, amelyet kíméletlenül használt ki az egyre jobban felpörgő házigazda.

Mezei Tamásék nem bírtak az olaszokkal Forrás: MTI/Kovács Tamás

Aicardi találatával újra kettővel vezetett Alessandro Campagna együttese, de még a térfélcsere előtt Varga szerencsés góllal szépített. Fordulás után Pohl lőtt nagy gólt, majd a Jansik Szilárd ellen elkövetett szabálytalanság ért büntetőt, amelyet Vámos értékesített - újra vezettünk. A negyedik negyed egy pazar olasz fórral indult (Fiagri a falból volt eredményes), de válaszul Erdélyi lőtt nagy gólt hátulról. Aicardi Pohlról szerzett centergólt, főleg a védekezésen volt érezhető itt is, ott is a fáradtság.

Négy és fél perccel a vége előtt Figari volt eredményes Zalánki mellől, ami után kakaskodásba kezdett a két játékos - mindkettőnek befejeződött a parti. Előnyünkbe kontrát fújtak, majd di Fulvio villant, 13-11 volt oda, de sikerült fordítani.

Az utolsó olasz támadásnál azonban Filgioli lövése utat talált a kapuba, így 14-14 lett az öldöklő csata vége, ami azt jelentette, hogy a magyar válogatott jobb gólkülönbséggel megnyerte a tornát riválisa előtt.

"Nagyon jó meccset játszottunk, talán igazságos is a döntetlen, hiszen mindkét csapat volt előnyben még a vége felé is" - fogalmazott a lefújás után Märcz Tamás a vlv.hu szakportálnak. Hozzátette: az Eb előtt nagyon jó felkészülési mérkőzést játszottak a vb-címvédővel, és ahogy ezen a meccsen, úgy az egész tornán nyújtott teljesítménnyel elégedett.

A magyarok pénteken 15-10-re győzték le az amerikaiakat, majd szombaton 10-5-re a görögöket.
A magyar válogatott az Európa-bajnokságon a spanyolokkal, a törökökkel és a máltaiakkal találkozik a Duna Arénában. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az ötkarikás címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok indulása már biztos.

Eredmény:
Olaszország–Magyarország 14-14 (1-3, 5-2, 3-4, 5-6)
Gólszerzők: Aicardi 4, di Fulvio 3, Figlioli 3, Lungo 2, Figari 2, ill. Vámos 3, Zalánki 3, Varga D. 3, Erdélyi 2, Pohl 2, Sedlmayer