Danyi Gábor: Óriási az esély, hogy kijussunk az olimpiára

Győr - FTC női kézilabda kézi
Danyi Gábor szerint a Fradi jobb volt csapatánál ezen a mérkőzésen.
Vágólapra másolva!
A BL-címvédő mestere, Danyi Gábor szerint mindenkinek mindent alá kell rendelnie annak érdekében, hogy a női kézilabda-válogatott kiharcolja az olimpiai részvételt - számolt be róla az M4sport.hu.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége kedden felmentette tisztségéből Kim Rasmussent, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát. A döntés után felkérte Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral, a Győr és Elek Gáborral, a Ferencváros vezetőedzőjével, hogy együtt lássák el a szövetségi kapitányi feladatokat a március 20-22-én sorra kerülő győri olimpiai selejtezőtornán, valamint azt követően a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön. "Megtisztelő és komoly felkérést kaptunk, de ez még annyira friss, nem szabad belemenni messzemenő dolgokba. Ne felejtsük el, mindkettőnknek komoly feladatai vannak a klubjában, egyeztetni kell a vezetőkkel, de a felkérés nagy megtiszteltetés" - mondta Danyi Gábor, a győriek mestere az M4 Sport megkeresésére. "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen váratlanul ért, hiszen minden edzőnek, akinek normális ambíciói vannak, álma, hogy kapitány legyen. Azt azonban nagyon jól megtanultam, akkor kell foglalkozni a dolgokkal, ha konkrétummá válnak. Ez ma délután történt meg" - tette hozzá a szakember, aki elárulta, elvállalná a megbízatást Elek Gáborral, bár ehhez még nagyon sok egyeztetésnek kell történnie.

Úgy véli, amikor az embert a válogatott szövetségi kapitányi posztjára hívják, akkor minden edző, aki normálisan gondolkozik, igennel válaszol. Nem akart belemenni a távoli jövőbe, egyelőre csak az olimpiai selejtezővel, és az azt követő két meccsel foglalkozik. "Mindenkinek ez a legfontosabb, ebből kell kihozni a legtöbbet, mindenkinek ennek kell alárendelnie mindent, mert óriási az esély, hatalmas a lehetőség, hogy kijussunk az olimpiára" - zárta Danyi, aki elárulta, a megkeresés óta nem beszélt még Elek Gáborral.