Isztambuli repülőtéri incidens miatt nem tudott elutazni a Sopron Basket

Sopron - Fenerbahce női kosárlabda mérkőzés, Euroliga, női, 2019.10.24.
Briann January remekelt az első soproni Euroliga meccsén
Vágólapra másolva!
Kedden reggel 10.25-kor kellett volna elindulnia a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának Isztambulba, a Fenerbahce elleni szerdai Euroliga-mérkőzésre. A Pegazus Airlines azonban törölte a járatát, mert Isztambulban a Sabiha Göcken repülőtéren egy gép lecsúszott a kifutópályáról, ezért a repteret lezárták a török hatóságok.

FRISSÍTÉS: A Sopron Basket munkatársai szereztek 17 jegyet a Turkish Airlines Bécs-Isztambul járatára, így a csapat 14.20-kor tud elindulni Bécsből a török városba.

A Pegazus Airlines egy másik járata, amely az Egyesült Arab Emirátusokból Sharjah városából érkezett kedden reggel az isztambuli légikikötőbe, az erős esőben és szélben lecsúszott a kifutópályáról. Senki nem sérült meg, de a hatóságok - az ilyenkor szokásos módon - lezárták a repteret.

A török városban kedden délelőtt 50 km/h-s széllökések mellett heves esőzés van, ez is közrejátszott a balesetben. Mindez érinti a magyar bajnok Sopron Basket női kosárlabdacsapatát, amely szintén a Pegazus Airlines társasággal indult volna el Bécsből Isztambulba. A járatot azonban törölték, a csapat jelenleg a bécsi repülőtéren várakozik.

Ilyenkor azért nehéz a helyzet, mert nem 1-2 embert kell másik gépre tenni, hanem összesen 17 embert. Nem beszélve arról, hogy a törölt járat többi utasa is szeretne valahogy elutazni. Kedden délután a Turkish Airlines indít gépet, de az az új Atatürk reptérre száll le, amely elég messze van a város ázsiai részétől - itt van ugyanis a Fener csarnoka.

Ebben a szezonban nem ez az első alkalom, hogy a Sopron pórul jár. Az Euroliga első fordulójában, 2019 októberében a KLM hagyta cserben a csapatot. Akkor a Bécs-Amszterdam járatot műszaki hiba miatt vonták ki a forgalomból, a soproni lányok félnapos várakozás után jutottak el Montpellier-be, ahol idegenben nyertek. Akkor sem, és most sem a magyarok voltak a meccs esélyesei, miközben bebizonyosodott: kétszer is bele lehet lépni ugyanabba a folyóba.