Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott szombat délután nagyszerű játékot bemutatva 26-25-re legyőzte Oroszországot az Európa-bajnokság malmői csoportjának első mérkőzésén. Gulyás István együttesének egyik legjobbja a 21 éves Szita Zoltán volt, a Wisla Plock balátlövőjével idéztük fel a bravúros siker legfontosabb pillantait.  

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Malmőből.

A kontinenstornát megelőző sajtóesemények szinte mindegyikén elhangzott, mennyire fontos lehet az első, oroszok elleni mérkőzés az Eb-n. Ennél jobban aligha sikerülhetett volna.
Valóban, nagyszerűen játszottunk, óriásit harcoltunk ezért a győzelemért, és megérdemelten szereztük meg a két pontot. Van még hova fejlődni, sokat hibáztunk, főleg az eladott labdákat kell kijavítani, de jobban akartuk ezt a sikert, mint a rivális.

Rengeteg összetevője volt, mégis, ha csak egy dolgot kellene kiemelni, mi volt ennek a bravúros győzelemnek a kulcsa?
A küzdelem. Védekezésben és támadásban sem ismertünk elveszett labdát, és egy percig sem adtuk fel, még a legnehezebb pillanatban is maximálisan koncentráltunk, és harcoltunk egymásért, így tudtuk átvészelni a hullámvölgyeket.

Remek játékkal, és bravúrgyőzelemmel kezdte a magyar válogatott a kézilabda Európa-bajnokságot Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Az orosz csapat szélsőjátéka talán az egyik, ha nem a legjobb az Eb mezőnyében, ehhez képest Gyibirovot és Siskarjovot is nagyszerűen semlegesítette a védelem.
Tudatos taktika volt, inkább hagytuk, hogy középen fejezzék be a támadásokat, de a szélen nagyon figyeltünk, hogy ne tudjanak mögénk kerülni, vagy leindítani minket. Szerencsére bevált a szakmai stáb elképzelése, amelyet összességében remekül valósítottunk meg a pályán, ez is kulcsfontosságú volt a siker szempontjából.

Bár előzetesen nem volt konkrét cél, vagy elvárás megfogalmazva a megfiatalított magyar csapattal szemben, ezzel a győzelemmel változott valami?
Nem igazán, szerintem továbbra sincs teher a vállunkon, de ezzel a sikerrel azért felhívtuk magunkra a figyelmet. Hogy mit jelent ez a számunkra? Jelenleg mindent, de elsősorban egy hatalmas megkönnyebülést, hiszen nem csak a szurkolóknak, magunknak is bebizonyítottuk, hogy jó úton indultunk el. Remélem a folytatás is hasonlóra sikerül.