Társoldalunk:

A Veszprém dán kézilabdázója elismerően beszélt a magyar válogatottról

2020.01.12. 20:27

A magyarok csoportjában szombaton Izland nagy meglepetésre 31-30-ra legyőzte Dániát. Az olimpiai és világbajnoki címvédőnek így kulcsfontosságú lesz a hétfő esti, Magyarország elleni összecsapás - többek között erről beszélt az Origónak a Telekom Veszprém irányító-átlövője, Rasmus Lauge Schmidt, aki elismerően szólt Gulyás István csapatáról is.

"Természetesen sikereket akarunk elérni ezen az Európa-bajnokságon, ehhez viszont többet nem hibázhatunk. Elrontottuk a rajtot, de nem szabad keseregnünk miatta, gyorsan el kell felejteni az izlandi meccset - persze az ott elkövetett hibákat ki kell javítani, és levonni a tanulságokat. Nagyon pontatlanul játszottunk, a védekezésünk sem volt az igazi, és sajnos a kapusbravúrok is elmaradtak."  - magyarázta a vereség okait a dán játékos, aki arra a kérdésre, hogy előnyt jelenthet-e számára, hogy Magyarországon játszik, így válszolt. Nem gondolom, akkor talán az lenne, ha több magyar csapattársam lenne Veszprémben, de így ennek szerintem nincs jelentősége." 

Lauge végül a magyar válogatottról is elmondta a véleményét. "Óriási potenciál van a csapatban, rengeteg a tehetséges fiatal, és olyan klasszisokkal a szakmai stábban, mint Nagy László és Chema Rodríguez adva van a lehetőség a fejlődésükre. Nem láttam végig az oroszok elleni meccsüket, de videókat igen, amelyek alapján úgy tűnt, nagyobb is lehetett volna a különbség egy gólnál. Sokkal jobban játszottak a magyarok, úgyhogy szó sem lehet arról, hogy félvállról vegyük a találkozót, a maximumot kell nyújtanunk, ha le akarjuk győzni őket!"