A Veszprém dán kézilabdázója elismerően beszélt a magyar válogatottról

Rasmus Lauge Schmidt
Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (L) jumps to shoot during the Men's EHF 2020 Handball European Championship preliminary round match between Denmark and Iceland in Malmo, Sweden on January 11, 2020. (Photo by Andreas HILLERGREN / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
A magyarok csoportjában szombaton Izland nagy meglepetésre 31-30-ra legyőzte Dániát. Az olimpiai és világbajnoki címvédőnek így kulcsfontosságú lesz a hétfő esti, Magyarország elleni összecsapás - többek között erről beszélt az Origónak a Telekom Veszprém irányító-átlövője, Rasmus Lauge Schmidt, aki elismerően szólt Gulyás István csapatáról is.

"Természetesen sikereket akarunk elérni ezen az Európa-bajnokságon, ehhez viszont többet nem hibázhatunk. Elrontottuk a rajtot, de nem szabad keseregnünk miatta, gyorsan el kell felejteni az izlandi meccset - persze az ott elkövetett hibákat ki kell javítani, és levonni a tanulságokat.

Nagyon pontatlanul játszottunk, a védekezésünk sem volt az igazi, és sajnos a kapusbravúrok is elmaradtak."

- magyarázta a vereség okait a dán játékos, aki arra a kérdésre, hogy előnyt jelenthet-e számára, hogy Magyarországon játszik, így válszolt.

Lauge végül a magyar válogatottról is elmondta a véleményét. "Óriási potenciál van a csapatban, rengeteg a tehetséges fiatal, és olyan klasszisokkal a szakmai stábban, mint Nagy László és Chema Rodríguez adva van a lehetőség a fejlődésükre. Nem láttam végig az oroszok elleni meccsüket, de videókat igen, amelyek alapján úgy tűnt, nagyobb is lehetett volna a különbség egy gólnál. Sokkal jobban játszottak a magyarok, úgyhogy

szó sem lehet arról, hogy félvállról vegyük a találkozót, a maximumot kell nyújtanunk, ha le akarjuk győzni őket!"