Társoldalunk:

Játékost cserélt a férfi kézilabda-válogatott az Eb-n

2020.01.13. 10:08

Gulyás István szövetségi kapitány a Spanyolországban légióskodó Fekete Bálint helyére a három évig a német Bundesligában szereplő TBV Lemgót erősítő Bartók Donátot nevezte a Dánia ellen készülő csapatba az Európa-bajnokságon.

A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn este 20.30-tól második csoportmérkőzését játssza a kontinenstornán. A szakmai stáb kihasználta az első cserelehetőségét a keretben, és Fekete Bálint helyére a 23 éves jobbátlövőt, Bartók Donátot nevezte a Dánia elleni találkozóra.
A magyar csapat az első körben óriási bravúrral nyert 26-25-re az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott Oroszország ellen. A dán együttes aktuális világ- és olimpiai bajnokként hatalmas meglepetésre 31-30-ra kikapott első mérkőzésén Izlandtól, így a magyarok elleni csata kulcsfontosságú lehet számukra, mert egy vereséggel és egy izlandi győzelemmel Oroszország ellen kiesnének az Eb-ről.

A magyar férfi válogatott kerete Dánia ellen:
Kapusok: SZÉKELY Márton (Telekom Veszprém), MIKLER Roland (MOL-Pick Szeged)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Grundfos Tatabánya), TÓTH Ádám (Budakalász)
Jobbátlövők: BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), BARTÓK Donát, MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), UBORNYÁK Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: LIGETVÁRI Patrik (Logrono La Rioja), NAGY Bence (FTC-HungaroControl), SZITA Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)