Izland kiütötte Oroszországot a kézilabda Európa-bajnokságról - videó

EHF EURO 2020 Horizontal
Nem volt esélye Oroszországnak Izland ellen, így kiesett az Eb-ről
Vágólapra másolva!
Izland válogatottja 34-23-ra legyőzte Oroszországot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, hétfőn Malmőben.

A két csapat között az egész mérkőzésen osztálykülönbség volt, az izlandiak sokkal gyorsabban, pontosabban, hatékonyabban játszottak, és végig vezetve, még a vártnál is magabiztosabban nyertek.

Nem volt esélye Oroszországnak Izland ellen, így kiesett az Eb-ről Forrás: AFP/Andreas Hillergren/Andreas Hillergren

A MOL-Pick Szeged orosz irányítója, Dmitrij Zsitnyikov két gólt dobott. A mérkőzés legemlékezesebb pillatana a volt veszprémi irányító, Aron Palmarsson nevéhez kötődik, aki nagyszerű mozdulattal halászott le egy indítást a levegőből az első félidő közepén.

A grazi A és a trondheimi C csoportban már a harmadik fordulót rendezik. Ausztriában a fehéroroszok simán múlták felül Montenegrót. A vesztes csapatban a Ferencváros irányítója, Bozo Andjelic, valamint honfitársa, a Cegléd beállója, Nemanja Grbovic egyaránt kétszer volt eredményes.

Norvégiában a németek a meccs 43. percében még hét góllal vezettek Lettország ellen, de végül csak eggyel nyertek. A továbbjutás ezzel meglett az elődöntőre is esélyes csapatnak, akik nulla ponttal mehetnek a középdöntőbe, miután a másik továbbjutó Spanyolországtól vereséget szenvedtek.

Eredmények, csoportkör:
2. forduló:
E csoport (Malmö):
Izland-Oroszország 34-23 (18-11)
később:
Magyarország-Dánia 20.30

3. (utolsó) forduló:
A csoport (Graz):
Fehéroroszország-Montenegró 36-27 (17-11)
később:
Horvátország-Szerbia 20.30

C csoport (Trondheim):
Németország-Lettország 28-27 (16-11)
később:
Spanyolország-Hollandia 20.30