Társoldalunk:

A világ legjobb csapata lesz a magyarok ellenfele

2020.01.13. 19:24

Hétfőn este az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele Malmőben az Eb-csoportkör második mérkőzésén. A világsztárokat felvonultató skandináv együttes ellen a közelmúltban nem sok sikerélményünk volt, de akadtak bravúrgyőzelmek, ráadásul tétmeccsen is!

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmőből.

Méghozzá 2017 januárjában, a franciaországi világbajnokságon, ahol a nyolcaddöntőben óriási meglepetésre 27-25-re nyert az akkor még Xavier Sabaté irányította magyar csapat, kiejtve ezzel a Rióban olimpiai aranyérmet szerző dánokat. Az akkori keretből négyen, Mikler Roland, Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Ligetvári Patrik szerepelnek most is a nemzeti együttesben – rajtuk kívül még alighanem hárman, Lékai, Bodó és Juhász lehetne még itt Malmőben, sérülésük miatt azonban kimaradtak a csapatból.

A legutóbbi 12 egymás elleni meccsből ezen kívül még egyet tudtunk megnyerni. Egy évvel ezelőtt felkészülési mérkőzésen a hatgólos Balogh Zsolt vezérletével Odensében győztünk 28-25-re. Az örökmérleg viszont a magyar csapat mellett szól: 28 győzelem, 3 döntetlen és 18 vereség a mutató.

A közelmúlt egymás elleni mérlege nem a magyar válogatott mellett szól, ennek ellenére voltak bravúrok - hétfőn este is abban bízunkForrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Legutóbb Herningben, a 2019-es világbajnokság  középdöntőjében találkozott a két együttes, Dánia akkor 25-22-re nyert. A háromszor a világ legjobb játékosának megválasztott Mikkel Hansen hétszer talált a kapuba, alighanem most is ő lehet majd a dánok kulcsembere. Meg persze a Telekom Veszprémben játszó Rasmus Lauge, nem véletlen, hogy Bánhidi Bence is őket emelte ki a rivális csapatából.

Dániának lett létkérdés a magyarok elleni kézilabda Eb-mérkőzés

Az Oroszország elleni bravúros nyitány után hétfőn este újra pályára lép a magyar válogatott a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, a második csoportmeccsen az olimpiai és világbajnok Dánia lesz Bánhidi Bencéék ellenfele. A Szeged beállójával, valamint a Tatabánya irányítójával, Győri Mátyással beszélgettünk. Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmőből.

A kapuban Niklas Landin szintén világklasszis, akárcsak a korábban Veszprémben szintén megforduló, jelenleg a Benficát erősítő beálló, René Toft Hansen. Teher azonban nincs a magyar csapaton, főleg az oroszok elleni győzelem után, így remélhetőleg izgalmas mérkőzés vár ránk 20.30-tól.A találkozót természetesen élőben közvetítjük oldalunkon.