Tizenkét gólos mérkőzésen nyert a Panthers az NHL-ben – videó

Toronto Maple Leafs v Florida Panthers GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
SUNRISE, FLORIDA - JANUARY 12: Jonathan Huberdeau #11 of the Florida Panthers celebrates with teammates after assisting a goal which made him the the all-time Florida Panthers leader in points during the third period against the Toronto Maple Leafs at BB&T Center on January 12, 2020 in Sunrise, Florida. Michael Reaves/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hengerelt a Panthers a Maple Leafs ellen, magabiztosan nyert a Canucks és a Sabres, cserekapusa hozta a meccset a Predatorsnak. A Devils újabb nagy skalpot gyűjtött be, a Penguins csak a szétlövésben tudta legyőzni a Coyotes csapatát.

A Panthers a meccs első felében ellenállhatatlanul játszott, a 33. percben már 7-1-re vezetett, így győzelmét akkor sem fenyegette veszély, amikor az utolsó harmad legelején sorozatban harmadik gólját ütötte a kanadai gárda. A találkozón egy gólig és gólpasszig jutó Jonathan Huberdeau a csapat történetének legeredményesebb játékosa lett: a csatár 420 pontot szerzett eddig a Panthers színeiben, ezzel egy ponttal megelőzte Olli Jokinent.

Kiélezett mérkőzést vívott egymással az Arizona Coyotes és a vendég Pittsburgh Penguins. A találkozón 1-0-ra és 2-1-re is vezetett a Penguins, ám a harmadik harmad felénél a Coyotes jutott 3-2-es előnyhöz. Brandon Tanev aztán három perccel a vége előtt hosszabbításra mentette a találkozót, melyet végül a szétlövésben nyert meg csapat, méghozzá annak is a nyolcadik sorozatában.

A New Jersey Devils szombaton a keleti főcsoport élén álló Washington Capitalst győzte le, másnap pedig a konferencia negyedik helyén álló Tampa Bay Lighntingot, amivel megszakította a rivális tízmérkőzéses győzelmi szériáját. A főcsoport 14. helyén szerénykedő Devilsben mindkét estén remekelt Louis Dominique kapus, aki a Lightning 27 kísérletéből 26-ot hárított.

A nap legjobb kapusteljesítménye ugyanakkor nem hozzá, hanem a Nashville Predators csereemberéhez fűződik: Juuse Saros a Winnipeg Jets csarnokában nyújtott hibátlan teljesítményt, miután a házigazdák mind a 28 lövését kivédte.
Eredmények:
Winnipeg Jets-Nashville Predators 0-1
Minnesota Wild-Vancouver Canucks 1-4
Detroit Red Wings-Buffalo Sabres 1-5
Arizona Coyotes-Pittsburgh Penguins 3-4, szétlövés után
Florida Panthers-Toronto Maple Leafs 8-4
New Jersey Devils-Tampa Bay Lightning 3-1