Társoldalunk:

Megszólaltak a magyar kézis hősök: ezért jutottak tovább

2020.01.15. 20:20

Az elején támadásban elszórtuk a labdákat, és védekezésben sem voltunk jók. Ez a második félidőre teljesen megváltozott. Sokkal stabilabb lett a játékunk mindkét oldalon, ami meghozta a sikert  - kezdte mérkőzés utáni értékelését Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. 

Most már látjuk, hogy ki mire képes, Máthé Dominik védekezésbeli szerepe miatt maradt fent végig az első félidőben. Nem akartunk kettőt cserélni a hosszú oldalról. A második játékrészben Balogh Zsoltit a rövid oldalra tudtuk behozni támadásban, így Ligetvári már könnyen be tudott jönni a védelem közepére  - mondta a 24-18-as győzelemmel véget érő találkozó után. 

"Remekül védekeztünk, és Mikler Roland is kiválóan védett.  A kettő összefügg, ugyanis jó volt az összhang a védelem és Roli között, melynek köszönhetően a kapusnak csak a sávokat kellett védenie" – ez volt a szenzációs második félidei fordításnak a kulcsa a kapitány szerint. 

A fiúk továbbra is jó erőben vannak, továbbra sem szabad sakkozni, hogy mi lehet, hanem tennünk kell a dolgunkat - beszélt a folytatásról Gulyás István. 

Nem találom a szavakat. Egy rossz első félidő után saját magunkat is megleptük a másodikban. Ha ezzel a tűzzel és kitartással megyünk tovább, akkor nem tudom, hol lehet a vége. Ez valami álomszerű, ami eddig történik velünk. Szárnyakat adott nekünk a szövetség azzal, hogy a torna előtt levette rólunk a terhet  - mondta Balogh Zsolt, a magyar csapat egyik legrutinosabb játékosa. 

A legfontosabb az volt, hogy úgy menjünk ki a második félidőben a pályára, hogy az életünkért küzdünk. El kellett hinnünk, hogy képesek vagyunk fordítani  - értékelte a látottakat a nyolcgólos Bánhidi Bence.

A magyar válogatott programja a középdöntőben:
2020. január 17., péntek. 18.15: Magyarország-Norvégia
2020. január 19. vasárnap. 18.15: Magyarország-Szlovénia
2020. január 21. kedd. 20.30: Magyarország-Svédország
2020. január 22. szerda. 16.00: Magyarország-Portugália

A középdöntők első két helyezettjei jutnak a január 24-26. között Stockholmban zajló négyes döntőbe.