Vágólapra másolva!
Habár a magyar válogatott elszenvedte első vereségét a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, szégyenkezni nincs okuk a játékosoknak, hiszen a gyengébb első félidő után a második játékrészben jobb volt a csapat, és egy góllal több gólt is dobott. A játékosok ahogyan a sikereket, úgy a kudarcot is őszintén értékelték az Origónak Malmőben.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmőből.

Magyar szempontból a találkozó legeredményes játékosai 5-5 góllal Ligetvári Patrik, és Nagy Bence voltak, akik egyszerre érkeztek meg a vegyeszónába. "Tudtuk, hogy a norvégok a torna egyik nagy esélyesei, de sajnos ezúttal nem sikerült lelassítani úgy a támadójátékot, ahogyan az a dánok, vagy az izlandiak ellen sikerült" - kezdte Ligetvári.

át kell lendülnünk ezen a holtponton, és onnan folytatni, ahol az Izland elleni meccsen abbahagytuk."

Bár természetesen Nagy Bence is csalódott volt a vereség miatt, a balátlövő szerint sem szabad összetörnie a csapatnak.

"A korunkból adódóan azt éreztem, hogy a három bravúr után egy kicsit nehezebben kezeltük azt a helyzetet, amit saját magunknak kialakítottunk.

Egy csoda eddig az Európa-bajnokság, ez a vereség sem szegheti a kedvünket, nekünk itt minden meccs ajándék, és élvezni kell, valamint játszani azt a játékot, amit a szakmai stáb kér tőlünk."

A magyar kéziválogatott elszenvedte első vereségét az Európa-bajnokságon, a játékosok ettől függetlenül bizakodóak a folytatást illetően Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Hasonló stílusban kézilabdázott ez a norvég csapat, mint az dán, és az izlandi - azon múlt ez a meccs, hogy mi fáradtabbak voltunk, vagy valamivel jobbak voltak az eddigi riválisoknál?
Is-is, mi is gyengébbek voltunk a megszokottnál, főleg az első félidőben, de vitathatatlan, hogy ez a norvég csapat nagyon egyben van. Hihetetlen százalékban használták ki a helyzeteiket, sokszor a szerencse is melléjük állt.

Muszáj gratulálnunk nekik, mert remekül játszottak, ettől függetlenül hét gól szerintem nincs a két válogatott között.

Székely Mártonra hálátlan szerep hárult: az első félidőben, 8-2-es norvég vezetésnél kellett beállnia a magyar kapuba. "Természetesen segíteni akartam a csapaton, de a norvégok egyszerűen nem lassítottak, ugyanazzal a sebességgel és futómennyiséggel mentek tovább a 15. perctől is, mint addig.

Érezhető volt, hogy az első félidőben el akarják dönteni a találkozót, ami sikerült is nekik,

a nyolcgólos előny annyira magabiztossá tette őket, hogy teljesen felszabadultan tudtak játszani. A felkészülés alatt megtanuljuk a lövősémákat az adott csapatra, de amikor nincs teher, akkor nyilván nem azokat lövik. Ezt ki is használták, csak úgy füstöltek a labdáik. Szomorúak vagyunk, amiért így alakult a mérkőzés, annak viszont örülök, hogy a második félidőben megint visszajöttünk, négy gólra is felzárkóztunk. Ott megint mutattunk valamit abból az arcunkból, amielyiknek köszönhetően kiharcoltuk a helyünket a középdöntőben."

Székely Márton Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Vasárnap máris lehet javítani, és bár tudjuk, hogy minden meccs egyformán fontos, és nem lehet különbséget tenni közöttük, a szlovének ellenivel talán mégis kivételt tehetünk.
Nem is akarok köntörfalazni, vagy a sablont válaszolni.

Arról nem is beszélve, hogy a keretük nagy része a Bajnokok Ligájában szerepel a klubcsapatával, ez mindent elmond az erejükről. És mivel akár csapattársként, akár ellenfélként rengeteg tapasztalatunk van egymás ellen, emiatt mindenképpen külön pikantériája lesz a találkozónak. A szövetségi kapitányról nem is beszélve.

Akit bizonyos Ljubomir Vranjesnek hívnak, és 2017-2018 között a magyar válogatottat irányította. Mekkora hátrány lehet ez nekünk?
Őszintén nem tudom, hogy ez milyen irányba fogja billenteni a mérleg nyelvét. Neki is van egy belső képe rólunk, sokan tőlünk is jól ismerik. Ez viszont egy másik csapat, sok játékossal ő már nem dolgozott együtt, más a szisztéma is.

Ő inkább a skandináv és a német vonalat képviseli, míg nálunk Chema Rodríguezzel most a spanyol iskola van előtérben.

Viszont azt a veszprémi és a szegedi szlovén játékosok Bombaccsal az élen elég jól ismerik, így biztosan nehéz lesz meglepni őket. Ettől függetlenül bízom az újabb csodában.

Rosta Miklós Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Bánhidi Bencét a második félidő elején videózás után véglegesen kiállították, így Rosta Miklós lépett elő elsőszámú beállóvá - a fiatal játékos azonban remekül helytállt ebben a szerepben. "Nem teherként, inkább lehetőségként éltem meg ezt a helyzetet, jól is éreztem magam a pályán.

Meg szerettem volna mutatni, mit tudok, mit képviselek, remélem, hogy ez valamennyire sikerült.

Az első félidőben sajnos nem voltunk a topon, védekezésben elmaradt az eddig megszokott keménység, de a második játékrész már rendben volt, összeszedtük magunkat, így vannak pozitívumok is, amelyekre a folytatásban lehet építeni."

A magyar csapat legközelebb vasárnap lép pályára az Eb-középdöntőjében, ellenfele 16.15-től Szlovénia lesz.