Társoldalunk:

Mikler Roland: Repülünk, egy meccsre vagyunk az elődöntőtől

2020.01.19. 18:28

A magyar férfi kézilabda-válogatott óriási csatában 29-28-ra legyőzte Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntős csoportkörének második mérkőzésén. A találkozó után Gulyás István szövetségi kapitány, és a második félidőben parádésan védő Mikler Roland értékelte a 60 perces ütközetet.

"A terveink szerint alakult a dolog, talán egy kicsit be is húztuk őket a csőbe, annyiszor elmondtuk, hogy Bombac az, akit elsősorban ki kell kapcsolni – kezdte értékelését az elképesztő találkozót közvetítő M4 Sportnak Gulyás István a válogatott szövetségi kapitánya. – Nem tudtak nagyon elmenni, a második félidőt pedig ezúttal is jobban bírtuk erővel. Elindultunk egy úton, látjuk a játékperceket, hogy ki, mennyit van pályán, nem szeretnénk, ha a játékosok azt éreznék, hogy egy hiba után azonnal le kell jönniük" – utalt a kapitány arra, hogy egy-egy eladott labda vagy elrontott lövés után nem jött egy olyan csere, amit a szurkolók esetleg kiköveteltek volna.

"Most nyugodtan tudunk várni a hogyan továbbra. Újra fel kellett tölteni a játékosokat, és úgy indulni a norvégok elleni meccs után, hogy van még három meccsünk itt a középdöntőben. Erről beszültünk az öltözőben is, hogy van valami a csapatban, ami a csoportkörben megvolt, a norvégok ellen egy kicsit eltűnt, ezt a valamit kell visszahozni. Szeretnénk egy hetet még maradni, meglátjuk, hogy sikerül-e" – utalt óvatosan arra, hogy a jövő héten rendezik az Eb helyosztóit a svéd fővárosban, Stockholmban.

Mikler Roland fantasztikus védéseket mutatott be a második félidőbenForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az első félidőben Mikler Roland nem sokszor találkozott a labdával, a szünetben aztán egyedül maradt kint a pályán, átgondolta a történteket, aminek meg is lett az eredménye.

"Nem úgy indult a meccs, ahogy szerettem volna, de volt 15 percem, hogy összeszedjem magam, mert világos, hogy kell ennek a csapatnak a támasz hátulról, a kapuból, a jó eredményhez elengedhetetlenek a védések. Repülünk, egy meccsre vagyunk az elődöntőtől, de nem foglalkozunk ezzel, mert akkor egy összenyomott kis csapat leszünk, amelyiket megnyomorítja a tét. Ezeknek a fiataloknak óriási nagy dolog, hogy ilyen csapatok ellen játszhatnak egy világversenyen. Az, hogy sikeresek is vagyunk, már csak a hab a tortán" – mondta a magyar válogatott kapusa, aki bravúrok sorát mutatta be a második félidőben.