Elképesztő statisztikákat produkáltak a magyar kézisek a szlovének ellen

BÁNHIDI Bence
Malmö, 2020. január 19. Bánhidi Bence kapura lő az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 19-én. A magyar válogatott 29-28 arányban győzött. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott különösen a második félidőben nyújtott elképesztő teljesítményével 29-28-ra legyőzte Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntős csoportkörében. Az eredmény mögötti számokat megnézve nem véletlen Gulyás István csapatának a győzelme.

Az első félidőben még támadásban és védekezésben is akadozott a magyar gépezet, a második félidőben, annak is különösen az első húsz percében viszont káprázatosan játszott a csapat, amelyik alig hibázott támadásban, és amelyiknek kis túlzással átjátszhatatlan volt a védelme.

A torna honlapján megtalálható statisztikák szerint a hibátlan csapatmunka során többen is egészen kimagasló produkciót nyújtottak a mieink közül.

A meccs emberének választott Bánhidi Bence egészen elképesztőt vállalt: négy másodperc híján 51 percet volt pályán, 10 lövéséből 9 gól született, ami 90 százalékos mutató, azaz gyakorlatilat fáradhatatlan és tarthatatlan volt egyszerre.

A szegedi beállóson kívül Bóka Bendegúz, Hornyák Péter és Szita Zoltán is több mint negyven percet volt pályán a mezőnyjátékosok közül.

Ketten is hibátlan mutatóval vették célba a kaput: a beállós Rosta Miklós 2/2-vel zárt, míg az átlövő Ligetvári Patrik élete egyik legjobb meccsét játszva, elképesztő hidegvérrel és precizitással eleresztett bombákat küldött a szlovén kapuba, 6-ból 6-szor lőve szét a hálót.

A kapuba pedig Mikler Roland parádézott a második félidőben, aki az első 30 percben mutatott haloványabb produkciója után klasszis teljesítményt nyújtott, és 30 százalékos mutatóval zárt. Az Eb legjobb hetes ölője, már a 6. büntetőt hárította az ellenfelek 13 kísérletéből. És emellett még ilyen ziccereket is megfogott a meccs hajrájában:

A magyar válogatott a középdöntő következő mérkőzését január 22-én, kedden 20:30-tól játssza Malmőben a házigazda Svédország ellen.