Vágólapra másolva!
Nagy László és Chema Rodríguez után a játékosok, Hornyák Péter, Fekete Bálint, és Nagy Bence beszéltek az Origónak az eddigi tapasztalatokról, és a szlovének elleni csoportmeccsről a kézilabda Európa-bajnokság helyszínén.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Malmőből.

- mondta Hornyák Péter, majd így folytatta. "Az első félidőt nagyon elrontottuk, a második játékrészben viszont már azt az arcát mutatta a csapat, amit ezen az Eb-n megszokhattak a szurkolók.

Talán túlságosan tiszteltük az ellenfelet, mintha féltünk volna a norvég klasszisoktól

- pedig egyáltalán nem kellett volna, hiszen az orosz, a dán is az izlandi válogatott is tele volt világsztárokkal. Még egyszer ezt a hibát nem követhetjük el, a szlovének ellen az első pillanattól az utolsóig koncentrálnuk kell, és ugyanolyan fegyelmezetten kézilabdázni, mint a csoportkörben. Meg persze szükség lesz valami váratlanra is, hiszen a két csapat nagyon jól ismeri egymást, de a dánokat is nagyon megleptük a nyitott védekezéssel, biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb ezúttal is kitalál valamit."

Hornyák Péter (b) és Fekete Bálint (középen) szerint a válogatottnak Szlovénia ellen meglesz az esélye a norvégok elleni vereség kijavítására Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Fekete Bálinttól nem áll messze a spanyol stílus, amit a válogatott játszik - a 25 éves jobbátlövő a Cuenca játékosaként klubcsapatában is a spanyol iskolát képviseli. "Nyilván könnyít a helyzetemen, hogy a válogatottban is hasonló taktikát alkalmazunk, mint a csapatomban, ettől függetlenül persze vannak eltérések. Elrontottuk a norvég meccset, főleg az első félidőt, de sokáig nem rágódhatunk a vereségen, hiszen még három mérkőzés vár ránk a középdöntőben, ahol tudunk javítani. Fontos lenne, hogy ez már a szlovének ellen sikerüljön, ami nyilván nem lesz egyszerű, mert nagyon jól ismeri egymást a két csapat, ettől függetlenül ugyanúgy kell beleállnunk a meccsbe, mint az oroszok, a dánok, vagy az izlandiak ellen.

Szerenencsére a pénteki vereség egyáltalán nem viselte meg a csapatot, sőt, talán egy picit még inkább összekovácsolt minket,

úgyhogy kettőzött erővel vetjük majd bele magunkat a további küzdelmekbe."

Nagy Bence szerint nincs különség a hátralévő meccsek között, a szlovének, a svédek és a portugálok elleni találkozók egyaránt fontosak a magyar csapatnak Forrás: MKSZ (Kovács Anikó)

Nagy Bence hasonló véleményen volt csapattársaival, a Ferencváros játékosa szerint azonban nem lesz sorsdöntő a szlovének elleni összecsapás. "Nem rangsoroljuk a meccseket, minden hátralévő találkozót szeretnénk megnyerni.

De nekünk a torna ezen szakasza már egyfajta jutalomjáték, eddig is teher nélkül játszhattunk, most pedig már abszolút nincs rajtunk nyomás. Ettől függetlenül szeretnénk még néhány bravúrral megajándékozni magunkat és a szukrolókat."

A következőre vasárnap 16.15-től lesz lehetősége a magyar válogatottnak, amikor a középdöntő 2. fordulójában Szlovéniával találkozik. A meccset a szokásoknak megfelelően élőben közvetítjük oldalunkon.