Társoldalunk:

Sterbik Árpád nyugodtan hagyja ott a veszprémi kézilabdakaput

2020.01.20. 12:01

A vehir.hu-nak adott interjúban ismerte el, hogy a szezon végén visszavonul Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém világklasszis kapusa.

"Ha a szívemre teszem a tenyeremet, azt kell, hogy mondjam már négy-öt éve fontolgattam ezt a lépést. Azonban mindig közbejött valami, ami miatt mégis maradtam. Félre ne értsenek, egy pillanatig sem bánom. A kézilabda az életem része lett, s ez így fog maradni azután is, ha a kapuban már nem én állok majd ott. A spanyol Rodrigo Corrales jövő nyári érkezésével ugyanis ki fog alakulni egy olyan kapustrió Veszprémben, amely nélkülem is stabilan biztonságot nyújt majd a játékostársaknak, s nem utolsósorban a szurkolóinknak is" - mondta Sterbik, aki hozzátette, két gyönyörű gyermek, és egy csodálatos feleség várja otthon, így nem szomorkodhat és arra kéri a szurkolókat, ők se tegyék.

Sterbik Árpád igazi világklasszisForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Monika Skolimowska

"Messzire nem megyek: ha szükség lesz rám, akkor beugrásra kész leszek" - mondta Sterbik, aki könnyen lehet, hogy kapusedzőként folytatja Veszprémben.

Sterbik kétszer volt a Veszprém kapusa, de védett a Ciudad Realban, az Atlético Madridban, a Barcelonában és a Vardar Szkopjéban is.

A szerb válogatottban 120, a spanyolban 75 alkalommal szerepelt. Nyert világbajnokságot, Európa-bajnokságot, négyszer Bajnokok Ligáját, 2005-ben pedig a világ legjobb kézilabdázójának választották.