A Chiefs a 49ers csapatával játszik az NFL-ben az 54. Super Bowlon – videó

NFC Championship - Green Bay Packers v San Francisco 49ers GettyImageRank3 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
SANTA CLARA, CALIFORNIA - JANUARY 19: Raheem Mostert #31 of the San Francisco 49ers celebrated with Kyle Juszczyk #44 after a touchdown against the Green Bay Packers during the second half of the NFC Championship game at Levi's Stadium on January 19, 2020 in Santa Clara, California. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A főcsoportdöntőkkel folytatódtak a küzdelmek az NFL rájátszásában. Az Amerikai Főcsoport fináléjában a Kansas City Chiefs kiváló támadójátékkal 35-24-re verte a korábban a New England Patriotsot is búcsúztató Tennessee Titanst. A Nemzeti Főcsoport döntőjében a San Francisco 49ers 37-20-ra győzött a Green Bay Packers ellen. Február 2-án vasárnap, a világ egyik legnézettebb sporteseményén, az 54. Super Bowlon Chiefs-49ers mérkőzést rendeznek Miamiban.

Vasárnap először a Kansas City Chiefs lépett pályára a némileg meglepetéscsapatként számon tartott Tennessee Titans ellen. A vendégek legnagyobb fegyvere ezúttal is a több mint 112 kg-ot nyomó futójátékos, Derrick Henry volt, aki már az első negyedben touchdownt ért el. A hazaiak 10-0-s hátrányba kerültek az első 15 perc derekára, de az irányító, Mahomes vezetésével már az első rövid szünet előtt feljöttek 10-7-re, majd hamar átvették a vezetést is. A Chiefs végül magabiztos, 35-24-es győzelmet aratott, többek között az ilyen zseniális megoldások miatt:

A másik főcsoportdöntőben a 49ers hamar eldöntötte a fontosabb kérdéseket. A félidő végére 27 pontot szerzett a hazai csapat, míg a Green Bay támadósora egy akciót sem vitt végig. A 49ers hőse ezen az estén egyértelműen a futójátékos Mostert volt, aki karriercsúcsot döntött négy futott touchdownjával és 220 szerzett yarddal a mérkőzésen. A vendégek ugyan nem adták fel a küzdelmet, Aaron Rodgers még a korábbi legendás Green Bay irányító, Brett Favre rájátszásban dobott toucdown-passz rekordját is megdöntötte, de ez is kevés volt a sikerhez, 37-20-ra a 49ers nyerte a meccset.

NFL, Főcsoport-döntők:
Amerikai Főcsoport:
Kansas City Chiefs- Tennessee Titans 35-24
Nemzeti Főcsoport:
San Francisco 49ers - Green Bay Packers 37-20
Az 54. Super Bowlon február 2-án Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers mérkőzést rendeznek majd Miamiban.