Társoldalunk:

Háromgólos hátrányból fordított a Penguins az NHL-ben – videó

2020.01.20. 10:08

A Pittsburgh Penguins 3-0-s hátrányból felállva fordított hazai pályán a Boston Bruins ellen, a Chicago Blackhawks ötöt lőtt a Winnipeg Jetsnek, a Carolina Hurricanes szétlövésben verte meg a New York Islanderst, míg a New York Rangers otthon kapott ki a Columbus Blue Jackets csapatától az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

A Pittsburgh Penguins rosszul kezdett, negyedóra elteltével nehéz helyzetbe került, Patrice Bergeron, Anders Bjork és David Pastrnak találatával 3-0-ra elhúzott a Boston. Még az első harmadban összejött a szépítés Dominik Simon jóvoltából, majd a második szakaszban Teddy Blueger, a harmadikban pedig Jack Johnson és Bryan Rust volt eredményes. Utóbbi találat hét és fél perccel a mérkőzés vége előtt esett, mégpedig Jevgenyij Malkin előkészítése nyomán, aki ezzel az 50. pontját szerezte a szezonban. Sidney Crosby két assziszttal, Matt Murray pedig 34 védéssel járult hozzá a fordításhoz. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Penguins kereken 600. alkalommal adott el minden belépőt a hazai meccsére. 2007 óta egyfolytában telt házzal mennek a mérkőzéseik, és ez idő alatt mintegy 10,8 millió ember fordult meg a csarnokukban.

A Chicago simán verte otthon a Winnipeget. Patrick Kane gólpaszt adott, amivel NHL-pályafutása 1000. pontját szerezte. Az NHL-ben ő a 90. játékos, aki eljutott eddig, nem mellesleg ezzel ő lett a legfiatalabb amerikai hokis, aki ezt az álomhatárt az alapszakaszban elérte 31 évesen és 61 naposan. A Balckhawks csapata sorozatban az ötödik győzelmét aratta.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 4-3
Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets 5-2
Carolina Hurricanes-New York Islanders 2-1, szétlövés után
New York Rangers-Columbus Blue Jackets 1-2