Társoldalunk:

Gulyás István: A védekezésünkkel ezúttal is elégedettek lehetünk

2020.01.21. 22:33

A mai mérkőzésen pontatlanabbak voltunk, mint legutóbb. Támadásban nem találtuk a távolságot a védőfallal szemben: Vagy közel kerültünk vagy pontatlanok voltak a lövéseink. A védekezésünkkel ezúttal is elégedettek lehetünk, a 24 kapott gólra büszkének kell lehetünk - értékelte a keddi, Svédország ellen 24-18-ra elveszített mérkőzést Gulyás István, a kézilabda-Eb-n szereplő magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Gulyás István a mieink védekezésével továbbra is elégedett lehetForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A szünetben arra kértük a játékosokat, hogy továbbra is élvezzék a játékot, mosolyogjanak. Viszont a második félidőben már fásultnak éreztem a fiúkat, így ez nem nagyon sikerült - zárta mondandóját a kapitány.

Azt gondolom, hogy a védekezésünk ma is ilyen jól működött, viszont támadásban nem sikerültek azok a játékhelyzetek, amik eddig igen. Ma ez jelentette a különbséget. A hatgólos vereség ellenére nagyon jó mérkőzést játszottunk, ebből is csak tanulni fogunk a jövőben - mondta a keddi mérkőzésen 37 %-os hatékonysággal védő Mikler Roland.

A svédeken végig érezhető volt, hogy bizonyítani akarnak a hazai közönségüknek. Ám ha jobban játszottunk volna, és a végén ki-ki szituáció lett volna, akkor azt meg tudtuk volna nyerni - kereste a vereség okait a MOL-Pick Szeged kapusa.

Nekem is annyi feladatom lesz, mint a többi játékosnak. Minél gyorsabban minél többet pihenni. Nem egy szerencsés dolog, hogy csak ennyi pihenőnk lesz, de meg tudjuk oldani - bizakodott a szerdán 16:00-kor kezdődő Portugália elleni mérkőzéssel kapcsolatban Mikler.