Vágólapra másolva!
Negyedik csoportmérkőzését játssza kedden a Vasas Óbuda női röplabdacsapata a Bajnokok Ligájában. Jakub Gluszak együttese a francia Nantes VB otthonában lép pályára, ahol szeretne újabb idegenbeli meglepetést okozni.

Az érdi mérkőzésen, a csoportkör második fordulójában a franciák 3-0-ra győztek, ám a találkozó egyáltalán nem volt olyan sima, mint ahogy azt az eredmény sugallná. Az első szettben a Vasas 22-18-ra is vezetett, a hajrára viszont feljebb kapcsoltak a vendégek, és innen nyertek 25-23-ra. A második is hasonlóan alakult, ott 21-21 után az óbudai csapat már csak egy pontot tudott szerezni. Egyértelmű tehát, hogy a rutin döntött, pedig a Vasas közel állt a második bravúrjához, miután

az első fordulóban az egész szezon legnagyobb szenzációját okozva pontot rabolt a klubvilágbajnok Conegliano otthonából.

A Nantes a második helyen áll jelenleg a D csoportban, és feltett célja, hogy egyike legyen a három legjobb csoportmásodiknak, ami a továbbjutást jelentené számukra. A hazai közönség maximálisan támogatja majd őket, méghozzá egy különleges helyszínen.

A mérkőzésnek ugyanis az impozáns Mangin Beaulieu Sportkomplexum ad otthont, ahol gyakorlatilag az összes számottevő nyári sport gyakorlására van lehetőség. A hatalmas területű létesítmény az Ile de Nantes nevű szigeten fekszik, akárcsak a csapat szállása, így szerencsére a köztes utazás ezúttal nem okoz problémát.

A Vasas első edzése a keddi BL-meccs helyszínén Forrás: Origo

Ha már utazás: a csapat hétfőn reggel 6.30-kor szállt fel Budapestről, és 11 után néhány perccel landolt a rendkívül szeles Nantes-ban, közte egy amszterdami átszállással. Nem tarthatott a többiekkel Villám Lilla, aki az év első mérkőzésén megsérült a Nyíregyháza ellen, ezért elővigyázatosságból otthon maradt, Jakub Gluszaknak tehát nélkülöznie kell egyik átlóját.

A lengyel szakvezető így látta az esélyeket az összecsapás előtt:

Kedden szeretnénk jobban teljesíteni, már ismerjük őket, tudjuk, hogy egy támadó csapatról van szó, amely jól is védekezik. Fogadásban erősek, onnan pedig többféleképpen tudnak építkezni, ezért is fontos, hogy jól nyissunk, valamint a védekezésünkre is figyelni kell. Mi is igyekszünk kicsit változtatni a taktikán, hogy meglepjük őket, amihez szükségünk van az önbizalmunkra, csak akkor tudunk jól játszani. Mondjuk úgy, mint az első idegenbeli meccsen a Conegliano ellen. Ott mentálisan erősek voltunk, és bár néha a szerencse is segített, ez ugyanúgy a röplabda része.

Mindenképp szeretnénk meccset nyerni a csoportban, itt a következő lehetőség, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy ne csak időnként, hanem az egész mérkőzésen tartsuk a jó szintet.

Felkészültünk belőlük, és ha a megbeszéltek szerint játszunk, végig magas szinten röplabdázunk, nem csak helyenként, akkor elégedett leszek."

A mérkőzést 19.30-kor rendezik, az Origo Sport a helyszínről számol be az eseményről.