Vágólapra másolva!
Továbbra is biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) szereplése a női NB I-ben és a dunaújvárosi kézilabda utánpótlás akadémia működése - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a város humán ügyekért felelős alpolgármestere.

Barta Endre a Dunaújvárosi Hírlap kedden megjelent cikkére reagálva közölte: a fenntartó önkormányzat megkérdezése nélkül született írás több valótlanságot állít.

Mint elmondta,

továbbra is első osztályú csapatban gondolkodnak, az utánpótlásképzésre is rendelkezésre állnak a források csakúgy, mint a kézilabdacsarnok felújítására

- utóbbit a szezon zárását követően fogják elkezdeni. Megjegyezte, hogy a múlt héten utalt az önkormányzat 41 millió forintot a DKKA-nak és kezelik a korábbi városvezetés idejéből megörökölt 335 millió forintnyi tagi kölcsönt, szerinte "nem így viselkedik egy olyan városvezetés, amely levette a kezét az utánpótlás akadémia válláról".

Mátyás Gábor, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetője hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy tovább működtessék a klubot, ezért folyamatosan tárgyalnak lehetséges támogatókkal, de minden segítséget szívesen vesznek.

Szerinte az akadémia arról szól, hogy az itt felnövekvő kézilabdázó hölgyek fokozatosan lehetőséghez jussanak a legmagasabb szinten, vagyis a felnőttek között játszhassanak az NB I-ben.

- fűzte hozzá.

A DKKA jelenleg az NB I-ben a nyolcadik helyen áll, 13 meccsen szerzett 12 pontjával.
A Dunaújvárosi Hírlap keddi számában arról írt, hogy a bajnoki szezon zárásáig, azaz május végéig biztosított az önkormányzati tulajdonosi háttér, amiről a hétfői edzés előtt tájékoztatták a felnőtt csapat tagjait. A következő idénytől az NB I/B-s csapat keretét "felhozva" vennének részt az első osztályú bajnokságban - áll az újságban.

A lap információja szerint a játékosok kereshetnek maguknak új klubot. Hozzátették: a csapat gerincét alkotó kézilabdázók közül többen elkötelezték már magukat más, első osztályú csapatokhoz.
Az újság azt is közölte, hogy a bizonytalan helyzet miatt több szponzor kihátrált a csapat mögül, mert nem látták teljesülni a kitűzött célokat.