Társoldalunk:

Gulyás István: Büszke vagyok a fiúkra

2020.01.22. 18:12

Sajnos elfogytunk a végére, nem tudtunk olyan sebességgel kézilabdázni, ami kellett volna - kezdte értékelését a 34-28-as, Portugália elleni kézi-Eb-n elszenvedett vereség után Gulyás István.

"A második félidőben Szita Zoltán kiesésével annyira beszűkültek a lehetőségeink, hogy már nem tudtunk meglepetést okozni. Nem tudtuk lekövetni a portugálokat sem az egy az egy elleni játékban, sem a 7 a 6 elleni játékban" - folytatta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Büszke csapatára Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitányaForrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

El kell felejtenünk ezt a két meccset, és arra kell emlékezni az Európa-bajnokságból, amit ezelőtt tettünk. Ezek a fiúk nagy örömet okoztak nekünk, büszke vagyok rájuk - zárta mondandóját a csapatot az első világeseményén irányító szakember.

Azt kaptuk a portugáloktól, amire felkészültünk belőlük, viszont nem sikerült azt csinálnunk, amit szerettünk volna - ebben látta a vereség okát Bánhidi Bence.

"A második félidőben fejben elfáradtunk. A továbbjutás nem itt ment el, hanem kedden a svédek ellen. Ha ott meg tudtuk volna csinálni, akkor nem kellett volna szenvedni a portugálok ellen. Ki tudja, mikor lesz még ilyen lehetőségünk. Nagyon sajnálom, el vagyok keseredve, szerettünk volna ott lenni Stockholmban, de most ennyi jutott nekünk" - értékelte a magyar csapat beállója az elmúlt két napon látottakat.

Tény, hogy előzetesen senki nem gondolta volna, hogy idáig eljutunk, és ennyi mecset meg tudunk nyerni. Mégis, amikor ott voltunk az álom kapujában, tele lett egy picit a nadrág. A csúcspont az Izland elleni meccs volt, de most úgy gondolom, hogy pár év múlva inkább a svédek és a portugálok elleni vereségekre fogok emlékezni a tornából - öntötte szavakba csalódottságát a tornát 32 góllal záró Bánhidi. Gyanítjuk, ez nem feltétlenül lesz így, ugyanis a mieink végig nagyszerűen küzdöttek a két hét során, középdöntőbe jutásukkal messze túlteljesítették a várakozásokat.