Társoldalunk:

Märcz Tamás: Óriási lökést adtak a szurkolók

2020.01.24. 20:32

A magyar férfiválogatott ötkarikás kvótát szerzett, miután 10-8-ra legyőzte a montenegrói együttest a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében. A találkozó után az M4 Sport kamerája előtt Märcz Tamás szövetségi kapitány és a magyar csapat legjobbja, Nagy Viktor is hangsúlyozta, hogy a csapat tagjai ma megünneplik az olimpiai kvóta megszerzését, de holnaptól már mindenki az Eb-győzelemért játszik.

„A montenegrói csapat minden elismerést megérdemel, nehézzé tették nekünk a meccset. Az én játékosaim is jól játszottak, bár nehezen indult nekik a mérkőzés. Kétgólos hátrányból nem egyszerű, de pszichikailag jól ráhangolódtak. Nagy Viktor remekül védett, ami fogható volt, azt védte. Nagyon akart a csapat. Nemcsak a közönség, hanem maguk miatt is. Az előző Eb nagyon nem sikerült, de a fiúk ma bizonyították, hogy velük is számolni kell bármilyen eseményen. Az utóbbi időszakban kezdenek komolyan venni minket is. Nem könnyű dolog elmenni egy kvalifikációs tornára, ami tele van bombajó csapatokkal, így óriási kő esett le a szívemről, hogy kijutottunk az olimpiára. Innentől kezdve az Eb-győzelemért játszunk egy borzasztóan jó spanyol csapattal" – nyilatkozta a mérkőzés után Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 

Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitányaFotó: Koncz Márton - Origo

„Nagyon jó ilyen közönség előtt játszani. Óriási lökést tudnak adni a szurkolóink, ezt szavakba nem lehet önteni. Le a kalappal a csapat előtt, mert két nappal ezelőtt magunkhoz képest gyengén játszottunk. Vannak betegségek, a szárazföldön nem vagyunk százszázalékosak, de a vízben ez nem látszott. Mivel a spanyolok jutottak döntőbe, olimpiai kvótát ért a győzelem. Ennek ma még örülhetünk, de utána már csak az Eb-győzelemre koncentrálunk" – mondta a meccs után a magyar csapat egyik legjobbja, Nagy Viktor, aki közel 62%-os mutatóval védett Montenegró ellen.

A magyar válogatott vasárnap este hét órától a spanyol csapat ellen játssza az Európa-bajnoki döntőt. A mérkőzést az Origo élőben közvetíti.