Társoldalunk:

Szombathelyi győzelem a férfi kosárlabda BL-ben

2020.01.28. 20:42

A fennállásának első Bajnokok Ligája-szezonjában szereplő Falco 93-83-ra nyert a Brindisi ellen kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, ezzel megőrizte továbbjutási esélyét. A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a csapatok a magyar idő szerint vasárnap este tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryantről.

A fennállásának első Bajnokok Ligája-szezonjában szereplő Falco 5/7-es győzelmi mérlegnél tartott, és intő jel volt, hogy novemberben 98-92-re kikapott Olaszországban. Előzetesen tudni lehetett, hogy a szintén 5/7-tel álló ellenfél keddi legyőzésével a vasiak megőrzik esélyüket a továbbjutásra, míg vereség esetén lecsúsztak volna a nyolcaddöntőről.

A mérkőzés előtt a résztvevők egyperces néma gyásszal emlékeztek a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantről.

Gasper Okorn együttese - amely listavezető az NB I-ben - az első negyedben hamar meglépett kilenc ponttal, és a játékrész végén is vezetett hárommal. A második negyedben ritmust váltott az olasz csapat, az amerikai Dominique Sutton zsákolásával hamar átvette a vezetést, a nagyszünetben pedig elsősorban az ekkor már 16 pontnál járó, ugyancsak amerikai Tyler Stone vezérletével kilencpontos előnyben volt.

A második félidőben Váradi Benedek és Filipovity Márkó triplájával, valamint az amerikai Juvonte Reddic közeli dobásaival kezdett nagy rohamba a Falco, amely a harmadik periódusban már 66-60-ra is vezetett, mielőtt a Brindisi ismét fordítani tudott.

Szombathelyi győzelem a Brindisi ellen a BL-ben.Forrás: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hivatalos Fcaebook-oldala

A záró felvonás 6-2-es hazai rohammal indult, és mivel rengeteg volt az elhibázott kísérlet mindkét oldalon, a Falco az utolsó öt perchez érve is vezetett (78-74). A hajrára magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a szombathelyiek, akik végül tízpontos győzelmet arattak. A Falco egy hét múlva a litván Klaipeda csarnokában zárja a BL-csoportkört. A négy nyolccsapatos csoportból az első négy-négy jut a nyolcaddöntőbe.

Eredmény:
D csoport, 13. forduló:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Brindisi (olasz) 93-83 (26-23, 18-30, 24-17, 25-13)
------------------------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Reddic 22, Perl, Filipovity 18-18, Benedek 11