Társoldalunk:

Egy magyar volt a nem mindennapi BL-meccs hőse

2020.01.29. 08:21

Egészen elképesztő meccset játszott a férfi röplabda Bajnokok Ligájában kedden este a német Berlin Volleys és az orosz Fakel Novij Urengoj. A németek 2-0-ra vezettek, majd a szibériai csapat fordított, és 3-2-re nyert. Az oroszok legjobbja egy magyar, Pádár Krisztián volt.

Az első játszmát 25-21-re a másodikat 25-15-re nyerte meg a Berlin. Különösen a második szett mutatott igen nagy különbséget ezen a szinten a két együttes között. Gyakorlatilag nem volt olyan német szurkoló, aki ne könyvelte volna el a Berlin biztos győzelmét. Tegyük hozzá azt is, hogy az oroszok másfél napot utaztak, amíg Berlinbe értek.  Amint azt Pádár az Origónak elmesélte, Novij Urengojban nem tudtak repülőre szállni, mert az oda érkezett járat meghibásodott. A járatot törölték, csak egy esti járattal tudtak elmenni Moszkvába, ahol rövid reptéri szendergés után repülhettek tovább a német fővárosba. A csomagok másik úton, a meccs előtti éjszaka érkezett meg Berlinbe.

Két játszmán keresztül ez látszott. Ám utána jött a fordulat.

Az orosz csapat összekapta magát és a következő három szettet megnyerte. Az oroszoknál játszó magyar légiós, Pádár Krisztián 16 pontot ért el - másik két csapattársával egyetemben ő lett a meccs MVP-je, vagyis a legjobbja.

Pádár Krisztián 14-es mezben üti át a Berlin sáncátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

A Fakel Novij Urengoj négy kör után az első helyen áll 8 ponttal, de a mögötte 7 pontos szintén orosz Kemerovo csak szerda este játszik a szlovén Ljubljanával. A következő fordulóban, február 12-én a Novij Urengoj hazai pályán fogadja a Kemerovót, vélhetően azon a meccsen dől el a csoportelsőség sorsa.

Pádár Krisztián (14-es mezben) a Berlin legyőzése utánForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

Azon az összecsapáson az Origo is ott lesz, mert többrészes riportban mutatjuk be Pádár csapatát és azt a várost - Novij Urengojt - ahol a magyar játékos röplabdázik.